Även kvartsfinal tre till Växjö

v6i3655

Under måndagen var det dags för den tredje bataljen mellan Växjö och Pixbo Wallenstam, nu i Fortnox Arena.

Kvartsfinal 3:7 var jämn i två perioder innan hemmalaget satte full fart i tredje och avgjorde matchen.

– Det blev en tung mental berg- och dalbana idag. Vi spelar bra innebandy i 37 minuter. Men när vi får några riktigt tunga mål i baken efter dåliga beslut så går luften ur oss, säger Pixbo Wallenstams huvudtränare Per Tjusberg.

Växjö tog ledningen i mitten av den första perioden i spel fyra mot tre. Pixbo Wallenstam fick därefter chansen att kvittera i spel fem mot fyra, istället satte hemmalaget 2-0. Det var dock gästerna med Patrik Malmström i spetsen som fick sista ordet i perioden, 1-2 kom med sekunder kvar att spela.

I mitten av mittperioden fick hemmalaget en femminutersutvisning. Max Wahlgren gjorde då 2-2 efter sexton sekunder, fler chanser skapades men det blev utvisningens enda mål. 2-3 kom istället strax efter att Växjö blivit fulltaliga, Linus Henriksson målskytt då. Hemmalaget kvitterade därefter två och en halv minut före paus och satte även ledningsmålet 4-3 före periodvilan.

– Beteendet från deras 3-6 mål är inte okej någonstans. Vi måste visa större hjärta än att ge upp på det sättet, säger Per Tjusberg.

Växjö växlade upp i inledningen av period tre med fem snabba mål fram till 9-3. Det var såklart spiken i kistan och man har nu ledningen med 3-0 i kvartsfinalserien.

– Nu är det uppförsbacke, men vi har inte gett upp det här på något sätt. Vi känner fortfarande att det är upp till oss att inte ge bort mål till Växjö. Växjö är alldeles för bra för att få den hjälpen av oss, säger Per Tjusberg.

Kvartsfinal 4:7 spelas i Wallenstamhallen på torsdag kl. 19.00. Välkomna till hallen då och stötta Pixbo Wallenstams herrar!

BILDGALLERI

MATCHRESULTAT
Växjö-Pixbo Wallenstam 9-3
Slutspel: resultat och matchhändelser ⇒

LÄNKAR PIXBO.SE
• Kommande match Klicka här >
• Herrtruppen Klicka här >
• Biljettinfo Klicka här >

LÄNKAR INNEBANDY.SE
• SSL spelschema Klicka här >
• SSL poängliga Klicka här >
• SSL tabell/resultat Klicka här >
.

lankbild-ssl

Foto: Per Wiklund

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.