Även rond två till Växjö

vaxjo

Under lördagen spelades kvartsfinal 2 av 7 mellan Pixbo Wallenstam och Växjö. Precis som i torsdags var det Växjö som gick segrande ur striden.

Gästerna fick den bästa starten på matchen och släppte aldrig greppet även om hemmalaget i perioder såg ut att krypa närmare.

Växjö ryckte redan från start och gjorde 0-3 i den första perioden.

– Vi hade en bra känsla inför matchen så det är klart att det var tungt och surt att få den uppförsbacken som vi fick, säger Linus Henriksson.

Även i andra inledde gästerna bäst och gjorde två snabba mål under de första sex minuterna fram till 0-5. Efter mål i power play av Linus Henriksson och ett mål av Jens Milesson en sekund före paus fick hemmalaget ändå hopp inför sista.

– När vi klarar några box play tar vi tag i det så det får vi ändå ta med oss, säger Linus Henriksson.

Milesson gjorde också 3-5 i inledningen av tredje perioden och efter två snabba Växjö Vipersmål satte Daniel Calebsson en straff. Max Wahlgren fick sedan sista ordet i matchen fram till 5-7. Närmare än så kom inte hemmalaget denna kväll.

– Vi har inte råd att kasta bort matchen som vi gör idag. Det är små marginaler som avgör, jag själv hade ett läge före deras ledningsmål och hade jag satt det hade matchen sett annorlunda ut, likadant i torsdags. Det är två jämna lag vilket vi visste på förhand så det är verkligen 50/50. Idag spelar Växjö på sin ledning och gör det smart, säger Linus Henriksson.

Nästa match, SM-kvartsfinal 3:7 spelas i Växjö på måndag kl. 19.00.

– Självklart finns chansen att vända på detta. Vi får börja om på noll på måndag och ta det därifrån, säger Linus Henriksson, matchens lirare i hemmalaget.

BILDGALLERI

MATCHRESULTAT
Pixbo Wallenstam-Växjö 5-7
Slutspel: resultat och matchhändelser ⇒

LÄNKAR PIXBO.SE
• Kommande match Klicka här >
• Herrtruppen Klicka här >
• Biljettinfo Klicka här >

LÄNKAR INNEBANDY.SE
• SSL spelschema Klicka här >
• SSL poängliga Klicka här >
• SSL tabell/resultat Klicka här >
.

lankbild-ssl

Foto sidans topp: http://www.pic-agency.com
Foto bildgalleri: Per Wiklund

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.