Bortaförlust mot Falun för herrarna

pw_falun_2017

Tabellsexan inför dagen, Pixbo Wallenstam, åkte under söndagen norrut för SSL-match mot serieledarna Falun. Det blev en tuff match som slutade med hemmaseger.

– Vi upplever inte att vi kommer upp i någon maxprestation idag. Lite sega ben i trettio minuter men framför allt är bollbehandling och initiativförmågan för dålig. Det duger inte att åka till Falun och inte komma upp i hundra procent, säger Pixbo Wallenstams huvudtränare Per Tjusberg.

Falun fick den bästa starten på matchen med mål redan i den andra spelminuten. Kim Lundström kvitterade och Jesper Andreasson gav gästerna ledningen innan sex minuter var spelade av den första perioden. Båda lagen fick sedan chans i power play, dock utan resultat. När Falun fick ett andra numerärt överläge i slutet av perioden var det utjämnat, 2-2.

Falun fick även den bästa starten på mittperioden och gjorde två snabba mål fram till 4-2. Pixbo Wallenstam fick strax därefter en ny chans i power play. 3-4 kommer istället i mitten av perioden då Max Wahlgren nätade.

Pixbo Wallenstam jagade ett kvitteringsmål i inledningen av tredje perioden. Istället kom 5-3 för Falun. När Pixbo Wallenstam satsade framåt kom även 6-3. Spiken i kistan kom i öppen kasse med drygt tre minuter kvar att spela.

– Inför sista perioden tycker vi att vi har en bra chans. Vi avslutar andra perioden starkt och känner helt klart att vi tror på det. Men de gör ett bra PP och kan gå ifrån, säger Per Tjusberg.

Noterbart från matchen är att Albin Jansson (ny från Lindås) gjorde sin först SSL-match för Pixbo Wallenstam. Säsongen 2013/14 fick han känna på spel i högsta serien med Warberg.

– Jon i kassen är mycket mycket bra. Albin Jansson gör debut för oss och skapar flertalet bra lägen. I övrigt kan de flesta bättre, säger Per Tjusberg.

Redan på onsdag är det ny match för Pixbo Wallenstams herrar. Då kommer Helsingborg på besök till Wallenstamhallen, matchstart kl. 19.00. Välkommen till hallen då!

BILDGALLERI

MATCHRESULTAT
Falun – Pixbo Wallenstam 7 – 3
Tabell, resultat och matchhändelser ⇒

LÄNKAR PIXBO.SE
• Kommande match Klicka här >
• Herrtruppen Klicka här >
• Biljettinfo Klicka här >

LÄNKAR INNEBANDY.SE
• SSL spelschema Klicka här >
• SSL poängliga Klicka här >
• SSL tabell/resultat Klicka här >
.

lankbild-ssl

Foto toppbild: http://images.pic-agency.com
Foto bildgalleri: Per Wiklund

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.