Pixbo Wallenstams damer vann Champions Cup 2016

guld

Efter 6-2 i finalen mot finska Classic stod det klart att Pixbo Wallenstams damer vann Champions Cup 2016.

Efter en mållös första period gjorde Classic 0-1 tidigt i den andra. En ledning som Isabell Krantz kvitterade efter halva perioden.

– Vi var med från början idag men sätter inte våra lägen i första. Vi var inte oroliga, inte ens när de tar ledningen. Av någon anledning brukar vi ligga under men vi är en lagmaskin som aldrig ger oss, vi kämpar och mal på, det är vår styrka även idag, säger lagkapten Ida Sundberg.

Classic drabbades av en femminutersutvisning i slutet av den andra perioden, som sedan följde med in i den tredje perioden. Under denna utvisning fick dessutom Pixbo Wallenstam straff. En straff som Stephanie Boberg förvaltade. Med dryga sju minuter kvar utökade Lisa Andebratt till 3-1. Classic chansade sedan tidigt på att ta ut målvakten vilket straffade sig två gånger om då Alicia Fylke och Cecilia Habib Westh satte bollen i öppen kasse. Classic reducerade till slut innan lagkapen Ida Sundberg skrev slutresultatet till 6-2.

– Vi är en tight grupp och ville verkligen ge varandra det här. Classic måste göra något så det är helt rätt av dem att ta ut målvakten. Vi tar tillvara på läget i början av sista då vi får straff. Hade vi missat hade vi fått fem mot tre vilket också är ett bra läge, säger Ida Sundberg.

guld_champions_cup
guld_2
.
Nu har ni spelat två tuffa internationella matcher. Vad är skillnaden om du jämför med SSL?

– Det fysiska spelet, det tog någon period igår innan vi vande oss vid det. Sedan tillåter domaren mer men vi sa från början att inte ska lägga fokus på det, säger Ida Sundberg.

Du blev lagkapten i somras när Julia Larsson lade klubban på hyllan. Nu har ni vunnit både Czech Open och Champions Cup. Att försvara SM-guldet blir väl nästa steg?

– Med detta lag kan allt hända, säger Ida Sundberg.

Alicia Fylke blev bästa poängplockare för Pixbo Wallenstam i finalen med 1+2 och Stephanie Boberg blev utsedd till matchens lirare.

Efter finalen togs det också ut ett all star team. Här kom Ida Sundberg (b), Isabell Krantz (b) och Eliska Krupnová (c) med från Pixbo Wallenstam.

Mer info om turneringen nedan.

LÄS MER
• Allt om Champions Cup 2016 >
• Herrarna i Champions Cup >
• Damerna i Champions Cup >

BILDGALLERI


Foto: Per Wiklund
.Champions Cup – mästarturneringen för Europas bästa klubblag i innebandy

.
I år hålls turneringen i Borås i Sverige, den 30 september – 2 oktober och matcherna spelas i Boråshallen i centrala Borås. På plats får man uppleva världens bästa klubblag i kampen om den åtråvärda Champions Cup-titeln. Ett innebandyevenemang utöver det vanliga.

Det erbjuds flera olika biljettalternativ med olika prisnivå för att passa alla.

champions_cup

FLER LÄNKAR
• Officiella CC-sidan: www.floorballchampionscup.eu
• Snabblänk: http://bit.ly/2cGWGYT
• FB: https://www.facebook.com/FloorballChampionsCup/
• Twitter: https://twitter.com/floorballcc/status/776316327942316033
• Instagram: https://www.instagram.com/floorballcc/

Champions Cup 2016 Mobil App (IFF Event Mobil App för CC) för iOS och Android. Direktlänk till nyheterna här: http://bit.ly/2cLsjPt

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.