Dam div 1 – 8 olika målskyttar

div 1

Som rubriken avslöjar så blev det en målrik historia i Partillebohallen i lördags. Matchen började i ett raffland tempo där Partille fick spela med en man mer på banan redan efter 1:45. Ett övertag som de förvaltade på bästa sätt och satte 0-1. Dock var vi mer på tårna än i mötet med Fröjered veckan innan och kvitteringen lät inte vänta på sig. 20 sekunder senare hade nämligen Victoria Wallenstam tryckt in 1-1 genom ett klassiskt frislagsmål. Första perioden var verkligen period där lagen skule följas åt målmässigt. 2-1 gjorde vår bulldozer Sofia Greften efter 9 minuter, 2-2 kom 3 minuter senare och Partille återtog sedan även ledningen med deras 2-3 mål i minut 17. Vi fick sedan utdelning på vårt tempo under fötterna i spelet med boll och fick således spela powerplay. Där kvitterade Alice Bengtsson med ett klassavslut innan den första perioden var slut.

I periodpausen fortsatte vi ledare att efterfråga aggressivitet, rakhet och tempo på fötter och boll. 35 sekunder in i period 2 gjorde Alice sitt andra mål för matchen, 4-3! Vi släppte därefter 3 mål på 7 minuter då Partille bland annat förvaltade ett nytt powerplay och ryckte ifrån till 4-6. Enligt mig ganska orättvist då jag tyckte att vi spelade bäst innebandy och jag även hade känslan att vi kontrollerade matchen. Men poängen får det lag som har flest mål på tavlan. Så vi fortsatte tugga på i bättre tempo och med 3 minuter kvar utav perioden gjorde Cecilia Habib West sitt första mål för kvällen, 5-6. 40 sekunder efter tekning tilldömdes vi ett straffslag som räddades utav Partilles målvakt, men i innebandy får man två chanser. I powerplayet som följde tryckte Frida Dahlström in 6-6 med ett välplacerat skott.

Vi hämtade andan i omklädningsrummet och bestämde oss för att vi bara skulle ha med oss 3 poäng ifrån Partillebo denna lördag. Och som vi bestämde oss! Pauline Fylke gav oss ledningen efter bara 44 sekunder. 8-6 gjorde Alice 2:14 in i perioden och redan 5:38 gjorde vi 9-6 genom Nellie Axelsson. Mellan dem målen hann även Partille ta timeout, men det gav oss bara mer tändvätska. Så tack för det ledningen i Partille 🙂 10-6 gör Cecilia i öppen kasse och Therese Landen tryckte in 11-6 efter en snygg upprullning 19:46.

Det var riktigt kul att se tjejerna hitta tillbaka till aggressiviteten och farten! Att vi har 8 olika målskyttar på 11 mål är helt fantastiskt! Att vi gör frislagsmål och 2 mål i powerplay efter snack om det i veckan innan är också fantastiskt! Att vinna de sista 30 minuterna med 7-0 är inte bara fantastiskt utan också ruggigt imponerande! Vi har två spelare som gjorde 5 poäng var (Therese Landen och Alice Bengtsson) men pricken över i:et måste vara att alla, ALLA, är med och deltar på planen och tar hem poängen!

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.