Damerna vände och vann hemma mot Uppsala

pixbo_uppsala_13_nov_2016

Under söndagen tog Pixbo Wallenstams damer emot Uppsala hemma i Wallenstamhallen. Det blev en jämn match som Pixbo Wallenstam till slut vann med 6-2.

Efter landslagsuppehållet väntade återigen SSL-spel för Pixbo Wallenstams damer.

Det var Uppsala som tog ledningen i matchen – i den sista minuten av den första perioden.

– Det är någon trend att de får första målet på oss. Vi har lite svårt att få hål på dem och sätter några bollar i ribban. Samtidigt verkar deras taktik ha varit att dra ner tempot i uppspelen, det gjorde att vi var tvungna att ha fokus i spelvändningarna, säger Stephanie Boberg.

I andra perioden var det istället hemmalagets tur att få ett psykologiskt mål fram till 1-1, målskytt Stephanie Boberg.

”Uppsala är duktiga men det är mindre fart i denna matchen jämfört med kvartsfinalerna i våras. Nu väntar vi lite på varandras misstag. Det var skönt att få kvitteringen före paus så att vi fick extra energi”. Pixbo Wallenstams Stephanie Boberg

.
I sista perioden lossnade det rejält. Uppsala tog visserligen ledningen igen men Amanda Lööv Miljevic gjorde sitt första SSL-mål fram till 2-2 och sedan var det Pixbo Wallenstam för hela slanten.

Alicia Fylke satte ledningsmålet innan Cecilia Habib Westh utökade. Fylke gjorde även sitt andra mål för dagen innan Amanda Mellberg fastställde slutresultatet till 6-2.

– 4-2 istället för 3-3 kändes viktigt. Vi sliter och vi gör det bra, speciellt de sista tio. Vi hade bra sista perioder i fjol och det känns skönt att den trenden fortsätter, säger Boberg

Du själv var på landslagsuppdrag i förra veckan. Är det stor omställning att vara tillbaka i SSL?

– Nej, faktiskt inte. Även om vi har olika spelsystem, man lär sig saker i klubblaget som man tar med sig till landslaget och tvärtom, säger Boberg.

Det var också Stephanie Boberg som blev poängbäst för hemmalaget i dagens match med 1+2, hon utsågs också till matchens lirare.

Värt att nämna från matchen var att Emilia Axelsson noterades för sin första SSL-match i karriären då hon idag var reservmålvakt bakom Sara Hjorting. Emilia ingår i Talang-99 som Pixbo.se har skrivit om tidigare.

Nu väntar en träningsvecka innan nästa uppdrag: FBC Kalmarsund på lördag kl. 15.00 i Kalmar Sporthall.

– Vi ska ta med oss den goa känslan av att ha vunnit idag. Vi förlorade ju innan landslagsuppehållet så det var skönt med en trepoängare idag, säger Stephanie Boberg.

MATCHRESULTAT
Pixbo Wallenstam – Uppsala 6 – 2
Tabell, resultat och matchhändelser ⇒

LÄNKAR PIXBO.SE
• Kommande match Klicka här >
• Damtruppen Klicka här >
• Biljettinfo Klicka här >

LÄNKAR INNEBANDY.SE
• SSL spelschema Klicka här >
• SSL poängliga Klicka här >
• SSL tabell/resultat Klicka här >
.
lankbild-ssl

Foto sidans topp: http://images.pic-agency.com

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.