Damerna vann jämn batalj

pixbo_warberg_damer_2_2016

Umeålaget Dalen kom under söndagen på besök till Wallenstamhallen i Mölnlycke och bjöd publiken på en tight match i damernas SSL. Slutligen kunde hemmalaget dra det längsta strået och vinna med 3-2.

Dalen fick den bästa starten i matchen. Men Pixbo Wallenstam hade överlag mer boll och tryck och kunde till slut vinna.

Dalen tog ledningen efter fyra minuters spel. En ledning Alicia Fylke kvitterade i mitten av perioden. 1-1 var också resultatet i paus.

– Det är inget ovanligt att vi hamnar i underläge, svårt att säga vad det beror på. Idag hade vi också lägen att ta ledningen och lyckas inte täcka bort ett frislag från dem. Vi är bättre och vill dra upp tempot medan de vill dra ner det, säger Ida Sundberg.

Isabell Krantz gjorde 2-1 i power play i mittperioden, det blev periodens enda mål.

– Vi jobbar bra i boxen i slutet av både första och andra. Dalen vill kontra på oss men vi står upp och försöker styra, säger Ida Sundberg.

Eliška Krupnová gav hemmalaget ledningen med 3-2 i mitten av den tredje perioden och blev poängbäst hos rävarna efter 1+1. En snabb Dalenreplik gav matchen nerv men närmare än så kom inte gästerna.

– Vi kändes stabila och rutinerade i slutet så det var skönt att vi höll. Vi gav dem inte läge att ta ut keeper och spela sex mot fem utan håller fast bollen i anfall. Hade vi varit mer effektiva hade vi vunnit med fler bollar, säger Ida Sundberg.

Även nästa helg är det hemmamatch för Pixbo Wallenstams damer, då kommer Tyresö Trollbäcken på besök till Wallenstamhallen på lördag kl. 16.00. Välkommen till hallen!

– Skönt med sex poäng denna helgen, försvaret sitter så nu ska vi jobba på avsluten så vi sätter våra lägen, säger Ida Sundberg som blev matchens lirare i hemmalaget

MATCHRESULTAT
Pixbo Wallenstam – Dalen 3 – 2
Tabell, resultat och matchhändelser ⇒

LÄNKAR PIXBO.SE
• Kommande match Klicka här >
• Damtruppen Klicka här >
• Biljettinfo Klicka här >

LÄNKAR INNEBANDY.SE
• SSL spelschema Klicka här >
• SSL poängliga Klicka här >
• SSL tabell/resultat Klicka här >
.
lankbild-ssl

Foto sidans topp: http://images.pic-agency.com

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.