Damerna vann seriepremiären

20160918-171722_dla15452_1677

Under söndagen spelade de regerande svenska mästarinnorna premiärmatchen i SSL 2016/17. Match hemma mot i Wallenstamhallen stod på programmet mot ett annat förväntat topplag, Täby.

Laura Manninen gav Pixbo Wallenstam en bra start på matchen och säsongen genom att ge hemmalaget ledningen efter fem minuters spel. En ledning som Eliska Krupnova utökade i power play efter en kvart innan Täby reducerade före paus.

– Vi kände oss starka och vet att vi vinner om vi spelar vårt spel, säger Eliska Krupnova.

I början av andra perioden fick Pixbo Wallenstam spela power play i fem minuter. Men här tog för sig och kom ifatt till 2-2. Pixbo Wallenstams tredje mål kom sedan i mitten av perioden då Emmelie Södergren satte sitt första SSL-mål i sin första SSL-match, grattis! Ytterligare en Täbykvittering kom i power play innan Eliska Krupnova och Alicia Fylke gjorde varsitt mål fram till 5-3 i paus två.

Täby gjorde sedan två snabba mål i inledningen på tredje perioden och tog även ledningen i power play. Pixbo Wallenstam tog en tidig time out vilket gav utdelning då Cecilia Habib Westh kvitterade, därefter gav Alicia Fylke hemmalaget ledningen igen. Täby tryckte på i slutet av perioden men Pixbo Wallenstam höll undan och Alicia Fylke kunde sätta bollen i öppen kasse och fastställa slutresultatet till 8-6.

– Täby går en del på kropp och det blir lite hetsigt. De forcerar i början av perioden och har lite tur men det var en bra och rolig första match som gick lite upp och ner. En bra början på serien blev det till slut där vi kände oss väl förberedda och hade bra självförtroende, säger Krupnova.

Noterbart från matchen:

• SSL-debutanten Emmelie Södergren gjorde 2+1 poäng.
• Den egna produkten Sofia Grefén, född 1998, fick göra sina första byten i högsta serien.
• Caroline Adelöw assisterade till 6-6 och gjorde därmed sitt första SSL-poäng för Pixbo Wallenstam.
• Poängbäst i matchen i hemmalaget blev Alicia Fylke (bilden nedan) med 3+1.

Alicia_Fylke_PIX_14-15_Halv

Närmast väntar Linköping borta nästa söndag kl. 13:00 i Folkungahallen.

– Det är skönt att få två tuffa matcher inför Champions Cup, vi hoppas på en bra match nästa vecka också så vi kan gå in med en bra känsla i den turneringen, säger Eliska Krupnova som blev utsedd till matchens lirare i hemmalaget efter 2+1 poäng.

BILDGALLERI

.
MATCHRESULTAT
Pixbo Wallenstam – Täby  8 – 6
Tabell, resultat och matchhändelser ⇒

LÄNKAR PIXBO.SE
• Kommande match Klicka här >
• Damtruppen Klicka här >
• Biljettinfo Klicka här >

LÄNKAR INNEBANDY.SE
• SSL spelschema Klicka här >
• SSL poängliga Klicka här >
• SSL tabell/resultat Klicka här >
.
lankbild-ssl

Foto: pic.agency

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.