Derbyförlust för herrarna

warberg_pixbo_2017

Under onsdagen kom Warberg på besök till Wallenstamhallen för västkustderby i herrarnas SSL. Hallänningarna kunde till slut vinna med 2-6. //

Pixbo Wallenstam kom i underläge från start och kom aldrig ikapp. Matchen var jämn men i tredje drog gästerna ifrån och kunde knipa tre mycket viktiga pinnar i tabellen.

Warberg tog ledningen efter drygt åtta minuters spel. En snabb replik av Albin Jansson kom innan gästerna återtog kommandot.

– Psykologiskt tungt att komma i underläge såklart, säger William Lindh.

Även i den andra perioden gjorde bortalaget mål efter åtta minuter och även nu svarade hemmalaget med en reducering, målskytt nu Max Wahlgren.

Tredje perioden inleddes med ett snabbt Warbergsmål innan Pixbo Wallenstam drabbades av tre raka utvisningar. Man stod emot de två första men under den tredje gjorde Warberg 2-5 och strax därefter kom också 2-6 vilket punkterade matchen.

– Det blir ju lite märkligt med alla utvisningar, samtidigt får vi skylla oss själva för det är vi som sätter oss i situationerna och som inte håller kvalitén. Vi testade att köra helplanspress idag, det gick ju sådär. Samtidigt är det bra att ha tränat på det inför slutspelet. Men vi kan inte tappa huvudet för att vi släpper in mål som vi gjorde idag, säger William Lindh

Warberg krigade för överlevnad i SSL idag och Höllviken kommer att göra det samma på lördag, bortamatch för Pixbo Wallenstams del, Halörhallen kl. 15.00.

– Jag tycker inte Warberg jobbar hårdare än oss idag men de är lite girigare, hetare och vill mer. Det kan mycket väl bli något liknande på lördag. Skönt att veta också att det finns mer att ta av och att vi kan steppa upp, vi har sparkapital i och med att vi har tre bra gubbar borta idag (Martin Östholm, Patrik Malmström och Daniel Calebsson, red.anm), säger William Lindh som utsågs till matchens lirare i hemmalaget mot Warberg.

BILDGALLERI

MATCHRESULTAT
Pixbo Wallenstam-Warberg 2-6
Tabell, resultat och matchhändelser ⇒

LÄNKAR PIXBO.SE
• Kommande match Klicka här >
• Herrtruppen Klicka här >
• Biljettinfo Klicka här >

LÄNKAR INNEBANDY.SE
• SSL spelschema Klicka här >
• SSL poängliga Klicka här >
• SSL tabell/resultat Klicka här >
.

lankbild-ssl

Foto: Per Wiklund

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.