Förlust för herrarna i hemmapremiären

v6i9575

Under lördagen spelade Pixbo Wallenstams herrar sin hemmapremiär i SSL 2016/17. Dalen stod för motståndet och det skulle visa sig bli en tuff match.

Efter segern i bortapremiären mot Mullsjö i onsdags var det dags för hemmapremiär under lördagen. Den började dock inte lika muntert då Dalen tog ledningen efter 14 minuter med periodens enda mål.

– Det blir lite gåinnebandy och vi har inte fokuset som krävs. Det gör att Dalen får kontra på oss, säger Pixbobacken Jesper Andreasson

Pixbo Wallenstam fick chansen i power play i inledningen av andra perioden, dock utan resultat. Kvitteringen kom istället minuten efter genom Jesper Andreasson. I mitten av perioden återtog Dalen ledningen och i slutet av perioden kom även 1-3.

– Skönt för min femma att få göra mål, det kändes som att vi hade bra energi, rull och passningar, säger Jesper.

Bortalaget inledde med högt tempo även i den tredje perioden och gick snabbt fram till både 1-4 och 1-5. Patrik Malmström reducerade och gav hemmalaget visst hopp och man fick därefter chansen att på nytt krypa närmare i power play. Pixbo Wallenstam chansade och tog ut målvakten tidigt. Istället kom 2-6 innan Max Wahlgren satte slutresultatet till 3-6.

– Vi måste ta vara på power play och göra mer mål där, att nolla det idag med de lägena vi fick känns inte okej, speciellt inte när Dalen är så pass täta fem mot fem. Det har sett bra ut i veckan men Dalen vill dra ner och vi faller in i det och blir bekväma, säger Andreasson

Skillnaden i denna match jämfört med mötet mot Mullsjö borta i veckan?

– Att vi var mer taggade då men har mer boll nu. Vår prestation idag är sämre, säger Jesper Andreasson.

Även nästa vecka väntar dubbla matcher för Pixbo Wallenstams herrar. Höllviken borta på onsdag och Team Thorengruppen hemma på lördag i Wallenstamhallen.

– Då måste vi vara noggrannare och ställa högre krav på varandra. Det var alldeles för många studspassar idag, säger Jesper Andréasson som blev utsedd till matchens lirare i Pixbo Wallenstam.

BILGALLERI

.
MATCHRESULTAT
Pixbo Wallenstam – Dalen  3 – 6
Tabell, resultat och matchhändelser ⇒

LÄNKAR PIXBO.SE
• Kommande match Klicka här >
• Herrtruppen Klicka här >
• Biljettinfo Klicka här >

LÄNKAR INNEBANDY.SE
• SSL spelschema Klicka här >
• SSL poängliga Klicka här >
• SSL tabell/resultat Klicka här >
.

lankbild-ssl

Foto: Per Wiklund

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.