Herrarna förlorade hemma mot AIK

v6i2432

Pixbo Wallenstams herrar tog under lördagen emot AIK hemma i Wallenstamhallen. Gästerna kunde slutligen vinna med 9-6.

SSL-matchen mellan storstadslagen stod länge och vägde innan en stark tredjeperiod från AIK avgjorde. Tungt för Pixbo Wallenstam som inte riktigt fick det att lossna denna dag.

Bortalaget fick den bästa starten på matchen men snabba repliker från Martin Östholm gjorde att matchen vände. Max Wahlgren satte 3-1 innan första halvan av period ett var spelad. AIK tog sedan kommandot före paus med mål i power play och i spel fem mot fem.

– Början på matchen kändes bra, mycket bättre än senast mot Höllviken, säger Kasper Hydén.

Patrik Malmström satte 4-3 i power play sex minuter in i mittperioden innan bortalaget kvitterade i mitten av perioden. 4-4 var också ställningen i paus två.

AIK fick sedan den bästa starten i den tredje perioden med två snabba mål. Daniel Calebssons straffmål gav hemmalaget hopp innan AIK gjorde 5-7 i power play. Jens Milesson reducerade men istället för kvittering kom 6-8 när Pixbo Wallenstam var nära att komma ifatt. Bortalaget fastställde sedan slutresultatet till 6-9.

– Klart det är surt att förlora men AIK är tyvärr hetare och vinner fler närkamper än oss idag. De är starkare framför målen samtidigt som vi slarvar och gör misstag. Vi går för det idag men får kontringar emot oss. AIK vill spela enkelt och drar ner tempot. Vi skulle inte ha satt oss i den situationen utan avgjort tidigare, säger Kasper Hydén.

Poängbäst i hemmalaget för dagen blev Martin Östholm med 2+0 och Daniel Calebsson med 1+1 samtidigt som Danny Estrella-Näslund (född 1996) och Tom Carlsson (född 1998) noterades för sin första SSL-match.

Nästa vecka väntar två matcher för Pixbo Wallenstams herrar, Linköping borta på onsdag kl. 18:00 i Linköpings Sporthall och Sirius hemma i Wallenstamhallen på lördag kl. 16.00.

– Det är skönt med tight spelschema så man kan revanschera sig snabbt. Vi hinner inte träna så mycket utan det är mest förberedelser till nästa match. Det gäller att glömma dagens match så fort som möjligt men ändå ta åt sig det som var bra och dåligt. Vi måste snäppa upp oss, säger Kasper Hydén, matchens lirare för dagen i hemmalaget.

BILDGALLERI

MATCHRESULTAT
Pixbo Wallenstam – AIK  6 – 9
Tabell, resultat och matchhändelser ⇒

LÄNKAR PIXBO.SE
• Kommande match Klicka här >
• Herrtruppen Klicka här >
• Biljettinfo Klicka här >

LÄNKAR INNEBANDY.SE
• SSL spelschema Klicka här >
• SSL poängliga Klicka här >
• SSL tabell/resultat Klicka här >
.

lankbild-ssl

Foto: Per Wiklund

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.