Förlust hemma mot Mullsjö

v6i8517

Under lördagen drog SSL igång igen för Pixbo Wallenstams del efter VM-uppehållet. Hemmamatchen spelades i Partille Arena och det var Mullsjö som kom på besök.

Pixbo Wallenstam gjorde första målet i matchen, men sedan var det slut på det roliga. Gästande Mullsjö tog sedan över kommandot och kunde till slut vinna med 8-6.

Jens Milesson satte matchens första mål efter sex minuter. Minuten senare kvitterade Mullsjö och man tog även ledningen efter kvarten spelad.

– Vi var inte alls med trots att vi sa innan matchen att vi skulle vara det. Något självmål och något misstag från vår sida samtidigt som vi inte hade skärpa i avsluten, säger Linus Henriksson.

I mittperioden räddade Jon Hedlund en straff. Man klarade också efterföljande power play. 1-3 kom istället strax därefter, Linus Henriksson kunde dock reducera till 2-3 efter 14 minuters spel. Pixbo Wallenstam fick sedan ett fem mot tre läge utan resultat i slutet av perioden.

– Bedrövligt att vi inte sätter en kasse i fem mot tre, vi har inte tränat på det så det måste vi göra, säger Henriksson.

Mullsjö fick sedan den bästa starten på tredje perioden och gjorde två snabba mål under de första tre minuterna. Martin Östholm reducerade efter sju minuter och bara sekunder efter gjorde Linus Henriksson detsamma. Kvitteringen kom i mitten av perioden, målskytt nu Patrik Malmström. Mullsjö skaffade sig återigen en tvåmålsledning innan Patrik Malmström satte sitt andra för dagen. När Mullsjö sedan gjorde 6-8 mitt i Pixbo Wallenstams kvitteringsjakt kändes matchen avgjord med tre minuter kvar att spela.

– Vi ger bort matchen och det är misstagen som är skillnaden. Annars var det jättekul att spela i en så fin arena. Jag kommer gärna tillbaka hit, säger Linus Henriksson.

Nu väntar två bortamatcher: Växjö den 21 december i Fortnox Arena kl. 19.00 och Team Thorengruppen den 28 december i Umeå Energi Arena kl. 18.30. Nästa hemmamatch spelas efter årsskiftet då Höllviken gästar Wallenstamhallen den 4 januari.

– Det vore skönt och gå till julvila med en seger, minimerar vi misstagen vinner vi mot Växjö, säger Linus Henriksson som blev utsedd till matchens lirare i dagens match.

FOTOGALLERI

MATCHRESULTAT
Pixbo Wallenstam – Mullsjö  6 – 8
Tabell, resultat och matchhändelser ⇒

LÄNKAR PIXBO.SE
• Kommande match Klicka här >
• Herrtruppen Klicka här >
• Biljettinfo Klicka här >

LÄNKAR INNEBANDY.SE
• SSL spelschema Klicka här >
• SSL poängliga Klicka här >
• SSL tabell/resultat Klicka här >
.

lankbild-ssl

Foto: Per Wiklund

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.