Förlust i seriefinalen för damerna

pw_dam_dalen_dam_pic2_15_okt_2016_pic_agency

Under söndagen spelades en riktig toppmatch i SSL-dam i Wallenstamhallen då tabelltvåan Pixbo Wallenstam mötte tabellettan IKSU. I en svängig match kunde slutligen gästande IKSU knipa segern.

Bortalaget fick den bästa starten på matchen och släppte sedan inte kommandot. Pixbo Wallenstam jobbade och slet men förlorade till slut seriefinalen med 5-7.

IKSU tog ledningen efter dryga halvan av den första perioden. Resultatet såg ut att hålla sig perioden ut men med 21 sekunder kvar att spela satte Josefin Wålinder 1-1.

IKSU inledde mittperioden bäst och gick fram till 1-3. Amanda Lööv Miljevic reducerade innan IKSU gjorde 2-4. Lööv Miljevic gjorde även 3-4 med assist av Linnéa Wilhelmsson som därmed gjorde sin första poäng i SSL. Gästerna replikerade igen och hade en tvåmålsledning inför avslutningen.

– De lyckas inte etablera så mycket i anfallet, istället är det våra misstag och vårt försvarsspel som ger dem lägen. Det är ett bra lag som straffar oss hårt, säger Amanda Mellberg.

I början av tredje perioden gjorde Josefin Wålinder sitt andra mål för dagen. När sedan Eliška Krupnová satte kvitteringen fick hemmalaget häng på riktigt. IKSU replikerade sedan dubbelt upp och avslutningen blev tuff. Pixbo Wallenstam tog ut målvakten tidigt men fick inte utdelning, 5-7 stod sig matchen ut.

– Vi gör en bra match och krigar hela vägen. Vi ger oss chansen att vinna men sätter inte lägena vi skapar, säger Amanda.

En tung förlust i dagens match, men redan nästa vecka finns det chans till dubbel revansch. Då väntar Warberg borta på fredag kl. 19.00 i Sparbanken Wictory Center och Rönnby Västerås hemma på söndag kl. 16.00 i Wallenstamhallen.

– Vi får nöta lite avslut i veckan, vi bränner och skjuter över för mycket idag. Warberg vet vi inte så mycket om då de är nykomlingar och mot Rönnby blir det alltid tuffa och jämna matcher, säger Amanda Mellberg som blev matchens lirare i hemmalaget efter tre assist.

MATCHRESULTAT
Pixbo Wallenstam – IKSU  5 – 7
Tabell, resultat och matchhändelser ⇒

LÄNKAR PIXBO.SE
• Kommande match Klicka här >
• Damtruppen Klicka här >
• Biljettinfo Klicka här >

LÄNKAR INNEBANDY.SE
• SSL spelschema Klicka här >
• SSL poängliga Klicka här >
• SSL tabell/resultat Klicka här >
.
lankbild-ssl

Foto: Per Wiklund

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.