Hemmaförlust för damerna mot Mora

pw_mora_feb_2017

Det bjöds på ett riktigt toppmöte i damernas SSL i Wallenstamhallen under söndagen då KAIS Mora kom på besök. Det blev en svängig match som slutade med bortaseger.

Efter en jämn första period drog gästerna ifrån i andra. Hemmalaget såg ut att komma ikapp men då ryckte Mora igen och kunde vinna med tre mål.

Mora fick den bästa starten på matchen och tog ledningen efter dryga sju minuter. Resultatet såg ut att hålla sig perioden ut men Therese Landén kvitterade med mindre än två minuter kvar.

– Vi har rätt lika spelstil och känner varandra sedan innan. Det brukar bli jämna matcher med Mora som är roliga att möta, säger Alicia Fylke.

Gästerna fick den bästa starten även på period två, nu med två mål under de första tio. Alicia Fylke reducerade, men innan periodslut gjorde Mora 2-4.

– Vi vet att vi måste kolla bakom rygg, istället kollar vi boll. Mora är skickliga på att skicka in bollar i mitten så det har vi inte råd med, det straffar oss direkt, säger Alicia Fylke.

Mora gjorde även 2-5 i tredje innan Pixbo Wallenstam började sin upphämtning. Alicia Fylke, Isabell Krantz och Rebecca Heed Arvidsson gav rävarna hopp. Man klarade även ut ett box play men åkte sedan på 5-6 strax därefter. Hemmalaget tryckte på för ytterligare en kvittering men Mora gjorde både 5-7 och 5-8 i öppen målbur i matchens slutskede och punkterade matchen.

– Små marginaler och jag sparar hellre dem till SM-finalen. Men självklart är det alltid surt att förlora. Vi ger inte upp, vi vet att vi kan vända. När vi kommer ikapp får vi givetvis energi, sedan är det lite slumpen som avgör, säger Alicia Fylke.

Alicia blev matchens lirare i hemmalaget och även poängbäst med sina två mål.

Nästa match för Pixbo Wallenstams damer är Uppsala borta på lördag kl. 14.00 i IFU Arena. Nästa hemmamatch spelas söndagen den 26 februari då Kalmarsund gästar Wallenstamhallen kl. 16.00.

– Vi ska inte gräva ner oss för detta utan träna bra i veckan och komma igen, säger Alicia Fylke.

BILDGALLERI

MATCHRESULTAT
Pixbo Wallenstam – Mora  5 – 8
Tabell, resultat och matchhändelser ⇒

LÄNKAR PIXBO.SE
• Kommande match Klicka här >
• Damtruppen Klicka här >
• Biljettinfo Klicka här >

LÄNKAR INNEBANDY.SE
• SSL spelschema Klicka här >
• SSL poängliga Klicka här >
• SSL tabell/resultat Klicka här >
.
lankbild-ssl

Foto sidans topp: http://images.pic-agency.com
Bildgalleri: Per Wiklund

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.