Herrarna bäst i väst

warberg_pixbo_2017

Under torsdagen spelades säsongens andra västkustderby mellan Pixbo Wallenstam och Warberg. Spelplanen för rävarna denna gång var Sparbankshallen i Varberg. 

Lagen följdes åt i målprotokollet fram till den första periodpausen. Hemmalaget fick den bästa starten på matchen och tog ledningen omgående. Jens Milesson kvitterade innan Warberg satte 2-1. Daniel Calebsson och Martin Östholm kvitterade och gav gästerna ledningen i mitten av perioden. Warberg  kunde sedan göra 3-3 vilket också blev resultatet i paus.

– Vi gör en bra första offensivt men var lite passiva defensivt. Oavgjort speglar perioden, säger Daniel Calebsson.

Trion Martin Östholm, Albin Jansson och Daniel Calebsson gjorde sedan tre snabba mål i början av mittperioden fram till 3-6 vilket också var ställningen inför sista perioden. Noterbart är att det var Janssons första SSL-mål och poäng för Pixbo Wallenstam.

– Vi pratade i paus om att gå ut och dunka på lite mer och att vara lite mer rejäla. Vi hade mer energi på både boll och ben, säger Daniel Calebsson.

Warberg reducerade i sista perioden men Kim Lundström replikerade. Hemmalaget gav inte upp utan gjorde 5-7 innan Pixbo Wallenstam återigen kunde utöka ledningen, nu genom Max Wahlgren. Warberg fick sedan sista ordet då man fastställde slutresultatet till 6-8.

– Warberg ligger på och vi kontrar, kanske vi skulle släppt in färre mål. Men skönt att vinna och att vi visar glädje när vi gör det. Det blir mer och mer slutspelskänsla nu och där kommer det förhoppnings att passa oss bättre att vara outsider än att vinna serien, säger Calebsson.

Redan på söndag väntar nästa uppgift då Karlstad gästar Wallenstamhallen.

– Vi vill ha revansch från torsken i höstas. Vi är gör en dålig match då och Karlstad var hetare. Nu ska vi vända på steken, säger Daniel Calebsson.

Välkomna till hallen på söndag!

MATCHRESULTAT
Warberg – Pixbo Wallenstam   6 – 8
Tabell, resultat och matchhändelser ⇒

LÄNKAR PIXBO.SE
• Kommande match Klicka här >
• Herrtruppen Klicka här >
• Biljettinfo Klicka här >

LÄNKAR INNEBANDY.SE
• SSL spelschema Klicka här >
• SSL poängliga Klicka här >
• SSL tabell/resultat Klicka här >
.

lankbild-ssl

Foto toppbild: http://images.pic-agency.com
Foto bildgalleri: Per Wiklund

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.