Herrarna satte sina lägen mot Karlstad

v6i6244

På söndagen väntade ny SSL-match för Pixbo Wallenstams herrar. Dagens motståndare hemma i Wallenstamhallen var Karlstad. Precis som i torsdags mot Warberg var det mittperioden som avgjorde.

Gästerna tog ledningen tidigt i matchen men Pixbo Wallenstam vände och vann till slut med 6-3.

Karlstad fick den bästa starten på matchen med mål efter endast fem sekunder. Max Wahlgren kvitterade i matchminut tre. 1-1 var också resultatet i paus ett.

– Vi brukar ha mycket boll i matcherna men i första perioden blev det inte så. Det var nyttigt att få jobba i försvaret med att täcka skott. Jag fick inte så mycket skott på mig men var tvungen att röra på mig hela tiden, säger Oskar Adler.

Albin Jansson gav hemmalaget ledningen tolv minuter in i andra. En snabb replik av gästerna gjorde matchen jämn igen. Max Wahlgren satte sedan sitt andra mål för. Linus Henriksson gjorde sedan 4-2 och ökade på Pixbo Wallenstams inför den andra pausvilan.

– Vi leder efter två perioder för att vi sätter lägena vi får, säger Oskar Adler.

I början av tredje perioden missade Karlstad en straff och gick mållösa från efterföljande power play. Strax därefter satte Tim Wiklund viktiga 5-2. Gästerna kröp visserligen närmare till 5-3 men Kim Lundström kunde slutligen fastställa slutresultatet till 6-3 i öppet mål i matchens sista sekund.

– Karlstad måste trycka på medan vi är lite lugna. Vi håller boll och chansar lite. Det blir lite avgörande psykologiskt när de missar straff och power play och vi gör mål strax efter, säger Oskar Adler.

Max Wahlgren blev poängbäst i hemmalaget i matchen med sina två kassar. Även Tim Wiklund och Kim Lundström stod för två poäng i matchen (1+1).

Nästa match för Pixbo Wallenstams herrar är Mullsjö borta på fredag kl. 19.10 i Kinnarps Arena. Sedan väntar hemmamatch mot Växjö nästa söndag klockan kl. 16.00 i Wallenstamhallen.

– Vi är inne på ett gott spår nu men det finns mer att ta av. Vi börjar hitta en trygghet, säger Oskar Adler, matchens lirare i hemmalaget mot Karlstad.

BILDGALLERI

MATCHRESULTAT
Pixbo Wallenstam – Karlstad  6 – 3
Tabell, resultat och matchhändelser ⇒

LÄNKAR PIXBO.SE
• Kommande match Klicka här >
• Herrtruppen Klicka här >
• Biljettinfo Klicka här >

LÄNKAR INNEBANDY.SE
• SSL spelschema Klicka här >
• SSL poängliga Klicka här >
• SSL tabell/resultat Klicka här >
.

lankbild-ssl

Foto bildgalleri: Per Wiklund

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.