Herrarna slog nykomlingen

anton-eriksson_sslpix_040

Under lördagen spelade Pixbo Wallenstams herrar sin andra SSL-match denna vecka. Team Thorengruppen från Umeå stod för motståndet i Wallenstamhallen. Matchen slutade med Pixbovinst, 8-3.

Efter 8-5 borta mot Höllviken i onsdags var det dags för veckans andra SSL-match för Pixbo Wallenstams herrar, nu hemma mot en av seriens nykomlingar, Umeålaget Team Thorengruppen. Pixbo Wallenstam fick den bästa starten på matchen med tre snabba mål i mitten av den första perioden genom Mikael Harrysson, Patrik Malmström och Anton Eriksson. För Eriksson var det hans första mål och SSL-poäng för Pixbo Wallenstam. Bortalaget fick chansen att reducera i power play i slutet av perioden utan resultat.

– Team Thorengruppen är ett bra och farligt lag så vi måste vara på tå. Vi kan bättre så det var skönt att gå till pausvila i ledning, säger Anton Eriksson.

Anton Eriksson satte sedan sitt andra mål för dagen i inledningen av den andra perioden. Efter en reducering från Team Thorengruppen gjorde sedan Pixbo Wallenstam två raka mål före paus två, detta genom Daniel Calebsson och Martin Östholm. Östholm gjorde sin första SSL-match för säsongen efter skada.

– Vi gör det bra och då är vi bättre än många lag i serien. Det gäller att dipparna i matcherna blir korta när de väl kommer, säger Anton Eriksson.

v6i9970.
I inledningen av tredje perioden fick Team Thorengruppen chansen att krypa närmare i power play. I stället gjorde Pixbo Wallenstam 7-1 i samma spelform strax därefter då Martin Östholm nätade igen. Patrik Malmström gjorde också sitt andra mål för matchen då han utökade till 8-1. Gästerna friserade sedan siffrorna fram till slutresultatet till 8-3.

– De har inget att förlora samtidigt som vi inte vill gå bort oss. Det blir en komfortabel seger, säger Anton Eriksson.

Patrik Malmström med 2+2 blev poängbäst i hemmalaget. Noterbart också att Adam Persson gjorde sitt första SSL-poäng för Pixbo Wallenstam. Han kom precis som Anton Eriksson (och Max Wahlgren) från Granlo inför säsongen.

Du gjorde dina två första SSL-mål för Pixbo Wallenstam. Skön känsla?

– Absolut, jag har gjort ett i hela min SSL-karriär. Jag har fått lite gliringar efter de första matcherna av en gammal lagkamrat och tränare att jag inte levererat så det var skönt att täppa till truten på dem, säger Anton Eriksson.

Vad är annars största skillnaden mellan Pixbo Wallenstam och Granlo?

– Vi som lag har mer boll och ett annat spelsystem. Det är ett steg uppåt generellt med bredare trupp och bättre spelare. Vi krigar nu och krigade ifjol men i olika delar av tabellen, säger Eriksson.

Nu väntar ett litet uppehåll i SSL för Pixbo Wallenstams herrar för Champions Cup i Borås 30 september – 2 oktober. Dina tankar inför det?

– Det ska bli kul, det är ju den största turneringen för klubblag och det var längesedan Pixbo Wallenstam deltog i den, säger Anton Eriksson som blev utsedd till matchens lirare i hemmalaget i dagens match.

BILDGALLERI

MATCHRESULTAT
Pixbo Wallenstam – Team Thorengruppen  8 – 3
Tabell, resultat och matchhändelser ⇒

LÄNKAR PIXBO.SE
• Kommande match Klicka här >
• Herrtruppen Klicka här >
• Biljettinfo Klicka här >

LÄNKAR INNEBANDY.SE
• SSL spelschema Klicka här >
• SSL poängliga Klicka här >
• SSL tabell/resultat Klicka här >
.

lankbild-ssl

Foto: Per Wiklund

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.