Herrarna slutade sjua i grundserien 2016/17

v6i0839

Under lördagskvällen spelades en dramatisk sista omgång i herrarnas SSL 2016/17. För Pixbo Wallenstam del var det Storvreta hemma som gällde.

Pixbo Wallenstam fick den bästa starten på matchen när Patrik Malmström gjorde 1-0 efter halva första perioden. Efter en Storvretareplik avslutade hemmalaget perioden bäst med två mål, Patrik Malmström gjorde sitt andra för kvällen och Daniel Calebsson satte en straff.

– Vi har ju inte rosat marknaden den sista tiden så det var skönt att vi krigade idag. Vi täcker skott och har kvalitet i det vi gör plus att vi sätter våra lägen, säger Patrik Malmström.

Gästerna reducerar kvarten in i mittperioden men med tre sekunder kvar av densamma gjorde Tim Wiklund 4-2.

William Lindh gjorde sedan 5-2 kvarten in i tredje perioden. Gästerna replikerade omgående vilket bäddade för en spännande matchavslutning. Storvreta tog därefter ut målvakten och reducerade till 4-5 med drygt 30 sekunder kvar att spela. Pixbo Wallenstam kämpade och höll till slut undan med segern och tre nya poäng i behåll.

– Williams mål där kändes viktigt. Det var lite svajigt och vi tog dåliga beslut så det var skönt att vi vann, säger Patrik Malmström.

Malmström blev matchens lirare och även poängbäst efter 2+1 i kvällens match.

– Det känns bra inför slutspelet att få sätta dit några och att känna att man är i form igen efter hjärnskakningen, säger Patrik Malmström.

Detta var herrarnas sista match i grundserien. Efter slutsignalen gjordes slutspelsvalen för de kommande SM-kvartsfinalerna. Valen föll ut såhär:

Falun – Helsingborg
Växjö – Pixbo
Mullsjö – Linköping
Storvreta – Dalen

– Skönt att gå in med en seger i slutspelet. Vi känner ingen press utan ska kriga. Åren innan har vi inte riktigt gått in i slutspelsbubblan och har inte hittat lösningar när det låst sig. Det ska vi ändra på nu, säger Patrik Malmström.

Mer information om kvartsfinalerna kommer inom kort på pixbo.se.

BILDGALLERI

MATCHRESULTAT
Pixbo Wallenstam-Storvreta 5-4
Tabell, resultat och matchhändelser ⇒

LÄNKAR PIXBO.SE
• Kommande match Klicka här >
• Herrtruppen Klicka här >
• Biljettinfo Klicka här >

LÄNKAR INNEBANDY.SE
• SSL spelschema Klicka här >
• SSL poängliga Klicka här >
• SSL tabell/resultat Klicka här >
.

lankbild-ssl

Foto: Per Wiklund

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.