Herrarna tog tre poäng hemma mot Växjö

ostholm

Växjö stod för motståndet för Pixbo Wallenstams herrar under onsdagens SSL-match hemma i Wallenstamhallen. Det slutade med en uddamålsseger för Pixbo Wallenstam, matchen slutade 5-4.

Det var hemmalaget som fick den bästa starten på matchen med 2-0 på tre minuter genom Martin Östholm och Max Wahlgren. Pixbo Wallenstam drabbades sedan av två utvisningar i mitten av perioden varav Växjö utnyttjade den sista. Strax före paus satte Patrik Malmström 3-1 och hemmalaget hade kommandot inför fortsättningen.

– Vi borde haft en större ledning, vi spelade bra men var ineffektiva. Exempelvis kunde jag ha satt någon, säger Alessandro Agus.

Pixbo Wallenstam fick den bästa starten även på period två då Daniel Calebsson gjorde två snabba mål fram till 5-1. Växjö reducerade strax därefter på straff och gjorde även 3-5 och 4-5 före periodens slut.

– Jag tycker snarare att Växjö jobbar upp sig än att det är vi som går ner oss, då blir matchen jämn, säger Alessandro Agus.

Växjö fick chansen att kvittera kvarten in i period tre i power play. Hemmalaget lyckades dock hålla undan och 5-4 stod sig matchen ut.

– Det är små marginaler och hugget som stucket i den sista perioden, säger Agus som blir matchens lirare i hemmalaget.

Daniel Calebsson med 2+0 och Martin Östholm med 1+1 blev poängbäst för hemmalaget i kvällens match.

Nästa uppgift för Pixbo Wallenstams herrar i det tajta SSL-schemat är Sirius borta i IFU Arena på söndag kl. 17.00.

– Det är inte så mycket träning mellan matcherna utan mycket rehab. Vi hade ju Champions Cup också. Till på söndag ska vi framför allt ta med oss första perioden från dagens match då vi krigar bra och har en bra vilja, säger Alessandro Agus.

BILDGALLERI

MATCHRESULTAT
Pixbo Wallenstam – Växjö  5 – 4
Tabell, resultat och matchhändelser ⇒

LÄNKAR PIXBO.SE
• Kommande match Klicka här >
• Herrtruppen Klicka här >
• Biljettinfo Klicka här >

LÄNKAR INNEBANDY.SE
• SSL spelschema Klicka här >
• SSL poängliga Klicka här >
• SSL tabell/resultat Klicka här >
.

lankbild-ssl

Foto sidans topp: http://images.pic-agency.com
Foto bildgalleri: Per Wiklund

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.