Herrarna utslagna – förlorade även den fjärde kvartsfinalen

v6i4315

Efter att ha förlorat även den fjärde kvartsfinalen stod det klart att Pixbo Wallenstams herrar är utslagna ur slutspelet 2017. 3-5 blev slutresultatet i torsdagens match mot Växjö i Wallenstamhallen.

Gästerna tog kommandot i kvartsfinal fyra, precis som tidigare krigade Pixbo Wallenstam och var nära men det ville sig inte denna gången heller. Säsongen är därmed över.

Växjö tog ledningen i matchen efter elva minuter. Tim Wiklund kvitterade dock så 1-1 var resultatet i paus.

– Vi gör en bra första, säger Jon Hedlund.

I mittperioden ryckte Växjö till 1-4 med hjälp av bland andra två power play. Martin Östholm reducerade i samma spelform i slutet av perioden.

– Vi skjuter ett skott, vilket vi visserligen gör mål på men det duger ju inte såklart, säger Hedlund.

Pixbo Wallenstam tryckte på i sista perioden och fick chansen att komma närmare målmässigt i power play. 3-4 kom istället med 1.40 kvar att spela i spel sex mot fem. När man sedan jagade kvitteringsmålet kom 3-5 i öppen kasse, fyra sekunder före matchslut.

– Vi gör ett bra försök i sista men det räcker inte. Växjö är det bättre laget sett över fyra matcher, det går ju inte att snacka bort. Det syns också på resultatet. Vi gör två bra och två mindre bra matcher. Generellt skjuter vi för lite och skapar för lite målchanser. Då hjälper det inte att man har mycket boll, säger Jon Hedlund som blev matchens lirare i hemmalaget i säsongens sista match.

Poängbäst idag blev Patrik Malmström med 1+1 och Max Wahlgren med 0+2.

Pixbo Wallenstams herrar tackar publik, funktionärer, sponsorer, domare och motståndare för denna säsong. Nu laddar vi om inför 2017/18. Vi passar också på att önska Växjö lycka till i semifinalserien.

BILDGALLERI

MATCHRESULTAT
Pixbo Wallenstam-Växjö 3-5
Slutspel: resultat och matchhändelser ⇒

LÄNKAR PIXBO.SE
• Kommande match Klicka här >
• Herrtruppen Klicka här >
• Biljettinfo Klicka här >

LÄNKAR INNEBANDY.SE
• SSL spelschema Klicka här >
• SSL poängliga Klicka här >
• SSL tabell/resultat Klicka här >
.

lankbild-ssl

Foto: Per Wiklund

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.