Herrarna vände och vann mot AIK

caleb

I lördagens bortamatch mot AIK såg det länge mörkt ut för Pixbo Wallenstams herrar. Först i slutet av matchen lyckades man komma ifatt i målprotokollet, vända och vinna med 6-5. Stor segerorganisatör blev Daniel Calebsson som assisterade till Pixbo Wallenstams tre mål i slutskedet av matchen.

– Det här var en riktigt skön seger. En lagseger där vi fick vara aktiva i coachningen och använda olika spelare i olika delar av matchen. Riktigt skönt att plocka hem tre poäng, säger Pixbo Wallenstams huvudtränare Per Tjusberg.

Det var AIK som fick den bästa starten på matchen med två mål efter sju minuters spel. Max Wahlgren och Martin Östholm såg till att kvittera  i mitten av perioden, ett resultat som stod sig perioden ut. 

AIK återtog ledningen i inledningen av mittperioden  och efter dryga kvarten spelad av perioden kom även 4-2.

– AIK gör det riktigt bra i sitt raka kontringsspel och vi fick verkligen plocka fram vårt bästa spel för att vända matchen. Det är många lag som kommer ha problem med AIK i år, säger Per Tjusberg.

Adam Persson reducerade i tredje perioden innan AIK satte 5-3. Därefter växlade Pixbo Wallenstam upp. Tim Wiklund och Alessandro Agus såg till att kvittera ställningen. Med drygt två minuter kvar av ordinarie matchtid tog Pixbo Wallenstam ledningen för första gången i matchen då Max Wahlgren nätade fram till 5-6. Det visade sig också bli matchavgörande.

– Framför allt visar Caleb vägen med fyra kvalitetspassningar som bäddade för viktiga mål. Max Wahlgren är klinisk i avslutningarna och Kasper Hydén och Kim Lundström gör ett grymt jobb över hela banan, säger Per Tjusberg.

Redan på onsdag är det dags för nästa match för Pixbo Wallenstams herrar. Då gästar Växjö Wallenstamhallen, matchstart kl. 19.30. Välkomna till hallen då!

BILDGALLERI

MATCHRESULTAT
AIK – Pixbo Wallenstam 5 – 6
Tabell, resultat och matchhändelser ⇒

LÄNKAR PIXBO.SE
• Kommande match Klicka här >
• Herrtruppen Klicka här >
• Biljettinfo Klicka här >

LÄNKAR INNEBANDY.SE
• SSL spelschema Klicka här >
• SSL poängliga Klicka här >
• SSL tabell/resultat Klicka här >
.

lankbild-ssl

Foto bildgalleri: Per Wiklund

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.