Herrarna vann seriefinalen hemma mot Falun

pixbo_falun_herr_okt_2016

Under söndagen spelades seriefinal i herrarnas SSL. Serieledaren Falun gästade Wallenstamhallen i Mölnlycke. Pixbo Wallenstam tog till slut hem segern med 10-7. Dagens vinst var en skön revansch efter Helsingborgsmatchen senast.

– Vi ville ha revansch från matchen mot Helsingborg och var heta i första. Vi sprang mycket vilket vi visste skulle krävas då vi möter ett av världens bästa lag. Man måste spela på topp för att slå dem så det var kul att vi gjorde det, säger Daniel Calebsson.

Pixbo Wallenstam gjorde en bra första period och gick till pausvila med en 4-1-ledning. Målskyttar i hemmalaget var Linus Henriksson, Daniel Calebsson och Max Wahlgren. Wahlgrens båda mål kom i spel fem mot fyra.

Falun reducerade sedan två gånger om i den andra perioden innan Kasper Hydén och Max Wahlgren såg till att skriva periodsiffrorna till 2-2.

– De går ner på folk och vi blir lite passiva då vi av någon anledning försöker spela på resultatet. Det var starkt att resa oss och hitta tillbaka, säger Daniel Calebsson.

I tredje perioden följdes laget åt i målprotokollet och först vid 8-6 fick Falun häng på nytt. Då satte Linus Henriksson 9-6 och Patrik Malmström 10-6 och punkterade matchen. Falun fick dock sista ordet fram till slutresultatet 10-7.

– Vi vågade spela ut och jag tycker att Falun får några slumpmål på returer, säger Daniel Calebsson.

Calebsson blev poängbäst för hemmalaget i matchen med 1+5 och blev också utsedd till matchens lirare i Pixbo Wallenstam.

Nu gör SSL ett landslagsuppehåll för Euro Floorball Tour nästa helg. Där representeras Pixbo Wallenstam av Martin Östholm.

– Jag tycker att vi ska vara nöjda med den första delen av serien. Det har varit många matcher nu så ett uppehåll kommer rätt lägligt då man är lite sliten. Under uppehållet blir det fokus på fys, säger Daniel Calebsson.

Nästa SSL-match för herrarna är Karlstad borta i Colorama Arena den 13 november. Bara några dagar senare, den 16.e, väntar västkustderby hemma mot Warberg i Lisebergshallen.

BILDGALLERI

MATCHRESULTAT
Pixbo Wallenstam – Falun  10 – 7
Tabell, resultat och matchhändelser ⇒

LÄNKAR PIXBO.SE
• Kommande match Klicka här >
• Herrtruppen Klicka här >
• Biljettinfo Klicka här >

LÄNKAR INNEBANDY.SE
• SSL spelschema Klicka här >
• SSL poängliga Klicka här >
• SSL tabell/resultat Klicka här >
.

lankbild-ssl
Foto: Per Wiklund

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.