Herrarnas kommande hemmamatcher spelas i Wallenstamhallen

wallenstamhallen2

Pixbo Wallenstam har sökt och beviljats dispens för att spela resterande matcher i grundspelet samt eventuell kvartsfinalserie i Wallenstamhallen för föreningens SSL-lag herr.

Hallå där Kristina Landgren Carestam, klubbchef i Pixbo Wallenstam. Varför detta beslut?

– Det är i Härryda kommun och Mölnlycke vi har vår basverksamhet och det är här vi vill verka. Det är väldigt viktigt för Pixbo Wallenstam att börja bygga upp publiktillströmningen i kommunen med omnejd inför den nya arenans tillkomst. Det är också viktigt att våra medlemmar kan gå på SSL matcherna i Mölnlycke det är ju där vi har vår basverksamhet.

När kommer den nya arenan att färdigställas?

– Som det ser ut nu så skall vi kunna börja spela våra matcher där hösten 2019. Innan dess är vi utan arena i kommunen.

Ni har spelat slutspel i Lisebergshallen tidigare, varför inte nu?

– Det finns flera skäl. I Wallenstamhallen kan vi påverka matchdagar och tider samt riskerar inte att bli utan tid på grund av andra aktiviteter. Vi kan också marknadsföra matcherna på ett annat sätt och våra egna ungdomar kan delta som publik i större utsträckning. Med tanke på elitlicensens införande och vårt för närvarande dåliga publikunderlag är en dispens att spela i Wallenstamhallen oerhört betydelsefullt för oss.

wallenstamhallen1

Finns det andra ekonomiska orsaker?

– Ett tungt vägande skäl i år är att kostnaden för Lisebergshallen är stor och med det publikunderlag vi har haft tidigare och ingen möjllighet till försäljning i hallen så har vi tagit detta beslut.

Har du avslutningsvis några andra kommentarer?

– Vi tycker självklart att det är tråkigt att i dagsläget inte kunna bjuda erbjuda vår publik, spelare, motståndare och funktionärer en större hemmaarena men omständigheterna gör att vi måste vara realister och bygga långsiktigt. Vi kommer att lägga ner mycket arbete på de kommande arrangemangen och hoppas att vi till nästa säsong får till bättre publik underlag.

Vi hälsar vår innebandypublik välkommen till Wallenstamhallen och kommande slutspel.

LÄS MER
• Herrarnas spelschema i SSL >
Ny hall i Mölnlycke >

Foto: Per Wiklund

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.