IBF dam delad trea i Kallsta Open

4393529_large

Under helgen spelade PW IBF dam Kallsta Open. Både SSL-lag, lag från division 1 och norskt motstånd väntade.

I gruppspelet var det tre matcher som gällde.  Efter två vinster och en förlust blev man ändå gruppetta. Målglatt blev det med 18 mål på tre matcher,

Skoghall 7-2 (0-0, 4-1, 3-1)

Efter en mållös första period tog Pixbo Wallenstam tag i matchen i andra och tredje. De trippla tvåmålsskyttarna Pernilla Hermansson, Pauline Fylke och Nellie Axelsson fixade segern till polkagrisarna. Även Frida Ahlstrand gjorde två poäng i matchen (1+1).

Grei 6-3 (3-0, 1-2, 2-1)

I matchen mot norskorna tog Pixbo Wallenstam tag i taktpinnen med en gång. Kanske släppte man den lite i andra och tredje rent målmässigt men man vann i alla fall rätt så klart. Nyförvärvet från Lindås, Josefin Wålinder, presenterade sig i den rödvita tröjan på allvar med ett hattrick. Frida Ahlstrand stod för tre assist i matchen.

Hagfors 5-6 (0-0, 4-3, 1-3)

En jämn och spännande match som många gånger förr dessa lag emellan. Man följdes åt hela tiden och matchen avgjordes i slutminutrarna, till Hagfors fördel denna gång. Frida Ahlstrand och Pauline Fylke stod för två mål vardera, tyvärr hjälpte inte dessa. Men gruppetta blev man som sagt ändå trots denna förlust.

Under söndagen var det dags för slutspel.

Kvartsfinal – Köping 4-1 (2-1, 1-0, 1-0)

Pixbo Wallenstam tog kommandot målmässigt från början och släppte det aldrig. Frida Ahlstrand blev tvåmålsskytt i matchen. Nätade gjorde också Josefin Wållinder och Ida Ignell (ett av lagets senaste nyförvärv från Hovshaga).

Semifinal – Karlstad  5-8 (3-1, 0-5, 2-2)

Semifinalen mot SSL- och hemmalaget Karlstad började bra med ledning efter en period. I andra tog Karlstad över taktpinnen och kunde både gå ikapp och om rent målmässigt. Ett grepp de kontrollerade och behöll även i sista perioden. Josefine Wållinder visade återigen att hon kommer att bli en tillgång för laget under säsongen med ytterligare en match där hon blev dubbelmålskytt. Trion Alice Bengtsson, Pernilla Hermansson och Frida Ahlstrand stod för 1+1 poäng vardera. Ahlstrand vann också den interna poängligan i helgen med 6+5 poäng.

En slutlig delad tredjeplats blev det alltså totalt och fem bra matcher inför seriepremiären om dryga månaden.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.