Målrik hemmaseger för herrarna mot Linköping

v6i4198

Pixbo Wallenstams herrar tog under onsdagskvällen emot Linköping hemma i Wallenstamhallen i Mölnlycke. Det blev en målrik afton som slutade med hemmaseger 11-8.

Pixbo Wallenstams herrar fortsatte under onsdagen ett tätt spelschema i SSL hösten 2016 när fjolårets SM-finalister Linköping kom på besök. Det var Jens Milesson som gav Pixbo Wallenstam den bästa starten på matchen med ett ledningsmål efter fem minuter. En ledning som Linköping kvitterade, därefter satte William Lindh sin första kasse för säsongen fram till 2-1. Även denna ledning kvitterade bortalaget innan Anton Eriksson, Linus Henriksson och Jesper Andreasson gav hemmalaget kommandot med 5-2 inför pausvila ett.

– Vi är bra från start idag och alla gör jobbet, vår femma fungerar fortsatt bra och går 3-0, säger Anton Eriksson.

Linköping reducerade i mitten av den andra innan även Adam Persson fick göra sitt första SSL-mål för Pixbo Wallenstam fram till 6-3. Även 7-3 kom innan Daniel Calebsson gjorde 8-3 i power play. I samma spelform gjorde sedan Linköping 8-4 inför paus två.

– Linköping är tunga och börjar lyfta in bollar på mål. Fysiskt är de större än oss men vi står upp och visar moral. Samtidigt svarar vi på deras mål och visar styrka. Fler lag kommer att lyfta in bollar mot oss så vi jobbar på att bli ännu bättre mot den typen av spel, säger Eriksson.

Linköping reducerade omgående i den tredje perioden innan Martin Östholm gör 9-5. Efter ytterligare en bortareducering gjorde Max Wahlgren 10-6 i power play. Två nya Linköpingsmål följde innan Linus Henriksson fastställde slutresultatet i öppen kasse i den sista matchminuten fram till 11-8.

– Vi står emot och gör det bra i sista samtidigt som Linköping inte har något att förlora. Det var skönt att studsa tillbaka efter Storvretamatchen i helgen. Där slarvade vi mycket och lärde oss en läxa. Vi visar moral att vi tar tag i det och vinner idag, säger Anton Eriksson.

Nya poäng från dig idag och matchens lirare, igen.

– Nu måste Rabi och Tom vara nöjda! Det viktigaste är ändå att vi som lag tar tre poäng, sedan får vem som helst sätta dit bollarna. Jag är inte värvad som poängplockare utan det har vi andra spelare som löser. Vi som lag har mer boll är vi hade med Granlo ifjol, det gör såklart att chansen och möjligheten till poäng ökar, säger Anton Eriksson.

Noterbart i Pixbo Wallenstams trupp är att Mikael Harrysson missar 6-7 matcher på grund av pacemaker byte i förra veckan.

– Det var ett planerat ingrepp. Jag har haft pacemaker sedan 2004 och detta var mitt andra byte. Jag mår bra och tänker inte på den i vardagen men utan den hade jag inte kunnat idrotta. Jag är redan spelsugen och får snart börja träna lätt igen, säger Mikael Harrysson.

Nästa uppgift för Pixbo Wallenstams herrar är AIK borta på lördag kl. 20.00 i Tibblehallen.

BILDGALLERI

MATCHRESULTAT
Pixbo Wallenstam – Linköping  11 – 8
Tabell, resultat och matchhändelser ⇒

LÄNKAR PIXBO.SE
• Kommande match Klicka här >
• Herrtruppen Klicka här >
• Biljettinfo Klicka här >

LÄNKAR INNEBANDY.SE
• SSL spelschema Klicka här >
• SSL poängliga Klicka här >
• SSL tabell/resultat Klicka här >
.

lankbild-ssl

Foto bildgalleri: Per Wiklund

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.