Målsnål förlust för herrarna

v6i0842

Årets första hemmamatch för Pixbo Wallenstams herrar blev en målsnål historia åt det negativa hållet med rävögon sett.

Innebandy brukar ofta bjuda på många mål. I SSL-matchen mellan Pixbo Wallenstam och Höllviken under onsdagen blev det dock tvärtom.

– Vi förtjänade inte att vinna idag. Jag vet inte ens om vi förtjänade att göra mål. Så resultatet är ju logiskt ur det perspektivet, säger Pixbo Wallenstams huvudtränare Per Tjusberg.

Matchen kom igång på allvar i mitten av den första perioden då Pixbo Wallenstam åkte på en utvisning. Det numerära överläget utnyttjades av bortalaget då man tog ledningen i matchen. Höllviken fick på nytt chansen i samma spelform i slutet av perioden, då utan resultat.

– Bolltempo, duellspel, vilja, girighet. Ingenting av det man behöver för att vinna matcher har vi tillräckligt av idag, säger Per Tjusberg.

Fem minuter in i mittperioden kom nästa power play för kvällens gäster, även detta utan resultat.

Pixbo Wallenstam försökte avancera och låg på för en kvittering i tredje perioden men det ville sig inte denna kväll. Höllvikens mål i den första perioden visade sig bli matchens enda. Oskar Adler blev matchens lirare i hemmalaget och sade såhär efter slutsignalen:

– Jag är nöjd med min egen insats och tycker att jag lyckas bra även om man alltid vill hålla nollan. Jag hade fokus på vad jag själv skulle göra men klart det är tråkigt när vi inte får in bollen framåt, vi måste bli mer effektiva helt enkelt. Det var längesen vi blev nollade och det är ovanligt med en så målfattig match i innebandy.

– Oskar Adler är fantastiskt bra i målet. Några enstaka kämpar och försöker, men på det stora hela är det att rannsaka sig själva hela bunten, inklusive mig själv, säger Per Tjusberg.

Även nästa match spelar Pixbo Wallenstams hemma, detta den 14 januari kl. 16.00 då AIK kommer på besök. Välkomna till hallen då!

BILDGALLERI

MATCHRESULTAT
Pixbo Wallenstam – Höllviken 0 – 1
Tabell, resultat och matchhändelser ⇒

LÄNKAR PIXBO.SE
• Kommande match Klicka här >
• Herrtruppen Klicka här >
• Biljettinfo Klicka här >

LÄNKAR INNEBANDY.SE
• SSL spelschema Klicka här >
• SSL poängliga Klicka här >
• SSL tabell/resultat Klicka här >
.

lankbild-ssl

Foto: Per Wiklund

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.