Nytt suddendrama för herrarna

v6i8392

Matcherna duggar tätt nu för Pixbo Wallenstams herrar. Under söndagen kom Växjö på besök till Wallenstamhallen och precis som i fredagens match borta mot Mullsjö var det sudden som avgjorde.

Gästerna tog en tidig ledning i matchen innan Pixbo Wallenstam vaknade och gick ifrån med några mål, men precis som senast mot Mullsjö tappade man ledningen.

Växjö satte ett tidigt ledningsmål innan Max Wahlgren och Patrik Malmström gav hemmalaget kommandot med två snabba mål. Wahlgren gjorde sedan sitt andra mål för dagen fram till 3-1 när Växjö drabbades av en femminutersutvisning. 3-1 var också resultatet i periodpaus ett.

– Vi skulle ha gjort något mer mål i power play, istället drar vi på oss en tvåa vilket är lite surt, vi ger oss själva chansen men tar den inte, säger Max Wahlgren.

Växjö fick sedan den bästa starten även i den andra perioden fram till 3-2. Max Wahlgren fullbordade sedan sitt hattrick innan Växjö gjorde en stark avslutning på perioden med både reducering och kvittering.

Båda lagen drabbades sedan av varsin utvisning i slutet av ordinarie matchtid utan resultat. Efter en mållös sista period väntade sudden death.

– Det är bara att gå in och köra i sudden, man måste våga vinna. Bägge lagen hade chansen under ordinarie matchtid, säger Wahlgren.

Växjö kunde till slut avgöra på straff med 19 sekunder kvar av sudden. Helgen kan således sammanfattas med en poäng idag och en i fredags.

– Det är en för dålig utdelning såklart. Vi kunde ha fått mer med oss både nu och då. Det är tight och vi måste blir bättre. Alla vill sätta sig i respekt inför slutspelet nu så det blir lite stök och bök efter vissa avslutningar, det gäller att tuffa till sig och jobba ännu hårdare, säger Max Wahlgren.

Det är ett tight spelschema nu och ni har ny match redan på onsdag, då Linköping kommer på besök till Wallenstamhallen.

– Det är både kul och jobbigt att spela mycket men bra att känna på tufft schema inför slutspelet. Vi har lite småskador nu, dessa hinner ju läka på en vecka som det normalt är mellan matcherna men när man spelar varannan dag blir det mer kännbart, säger Max Wahlgren.

Wahlgren blev poängbäst med sina tre mål och utsågs till matchens lirare i hemmalaget.

Välkomna till Wallenstamhallen på onsdag klockan 19.00.

BILDGALLERI

MATCHRESULTAT
Växjö-Pixbo Wallenstam 4-5 SD
Tabell, resultat och matchhändelser ⇒

LÄNKAR PIXBO.SE
• Kommande match Klicka här >
• Herrtruppen Klicka här >
• Biljettinfo Klicka här >

LÄNKAR INNEBANDY.SE
• SSL spelschema Klicka här >
• SSL poängliga Klicka här >
• SSL tabell/resultat Klicka här >
.

lankbild-ssl

Foto: Per Wiklund

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.