Premiärseger för herrarna

147388880805841700_resized-1100x733

Äntligen är herrarnas SSL 2016/17 igång! Pixbo Wallenstam spelade sin premiärmatch borta mot Mullsjö. Och det blev en skön premiär – seger med 8-3.

– En grym laginsats där vi, för ovanlighetens skull, klarar av att spela tight försvarsspel och kontra sönder Mullsjö. Vi är mycket nöjda med 45 minuter, en liten dipp i tredje men det kan vi ta en kväll som denna, säger Pixbo Wallenstams huvudtränare Per Tjusberg.

Nyhemshallen i Mullsjö var platsen för premiären av SSL herr 2016/17 för Pixbo Wallenstams del. Gästande Pixbo Wallenstam tog ledningen i matchen redan efter 31 sekunder och det var ett av säsongens nyförvärv som presenterade sig direkt, Max Wahlgren. Åtta minuter senare utökade Linus Henriksson till 0-2. Det var också resultatet i den första pausen.

– Första perioden kommer vi undan med hjärtat i halsgropen. Vi sliter på och krigar bra i försvaret men Mullsjö är tunga och skapar några lägen som Jon är omänsklig på, säger Per Tjusberg.

Jon Hedlund räddade sedan en straff fyra minuter in på den andra perioden och i box play satte Linus Andersson 0-3. Även 0-4 och 0-5 kom i mitten av perioden. Men då genom en annan Linus, nu med efternamnet Henriksson, som därmed fullbordade sitt hattrick.

”I andra ställer vi om vårt försvarsspel och får mycket bättre koll på dem. Och offensivt tycker jag vi skapar lägen nästan varje gång vi kommer upp i anfallszon.” Huvudtränare Per Tjusberg.

.
Pixbo Wallenstam fick en smakstart även på den tredje perioden då Kim Lundström gjorde 0-6 efter två och en halv minut. Mullsjö reducerade minuten senare innan Alessandro Agus satte 1-7. Efter ytterligare en Mullsjöreducering gjorde Linus Henriksson sitt fjärde mål för kvällen. Mullsjö reducerade en sista gång fram till 3-8 och fastställde därmed slutresultatet med dryga fyra minuter kvar av matchen.

– Utöver Jon i kassen är Linus Henriksson vass med fyra kassar. Vi har hittat ett bra stäm där med Caleb, Max och Linus, säger Per Tjusberg.

Vi summerar. Tre sköna Pixbopoäng i premiären. Linus Henriksson inledde säsongen med totalt 4+1. Noterbart också att anfallskollegan Wahlgren stod för 1+2. En skön start på säsongen och råg i ryggen inför hemmapremiären på lördag då Dalen gästar Wallenstamhallen klockan 15.30, missa inte det!

MATCHRESULTAT
Mullsjö – Pixbo Wallenstam 3 – 8
Tabell, resultat och matchhändelser ⇒

LÄNKAR PIXBO.SE
• Kommande match Klicka här >
• Herrtruppen Klicka här >
• Biljettinfo Klicka här >

LÄNKAR INNEBANDY.SE
• SSL spelschema Klicka här >
• SSL poängliga Klicka här >
• SSL tabell/resultat Klicka här >
.
lankbild-ssl
.
Foto: Per Wiklund

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.