Pressmeddelande: Malin Pettersson ny spelare i Pixbo Wallenstam IBK

malin-pettersson

Pixbo Wallenstam IBK får in en rutinerad anfallsspelare i Malin Pettersson. Malin spelade förra säsongen i Warberg IC:s SSL-lag.

Malin har en gedigen innebandybakgrund. Hon började karriären i Surte IS. Hon spelade flera säsonger i dåvarande division 1 och 2, varefter hon valde att fortsätta i IBF Älvstranden säsongen 2010/2011. De senaste två säsongerna har hon varit med Warberg IC:s resa upp till SSL, där hon spelade hela förra säsongen. Malin väljer nu att fortsätta sin SSL-resa i Pixbo Wallenstam IBK.

Damlagets huvudtränare Per Tjusberg ser ytterligare en pusselbit falla på plats i lagbygget.

– Det är väldigt roligt att Malin väljer att vända mot Göteborg igen. I henne får vi framför allt en större spelskicklighet, mångsidighet och rutin i truppen. Hon har varit en pålitlig poängmakare under flera säsonger och kommer att bidra med en hel del produktion hos oss.

Malin Pettersson ser fram väldigt mycket att spela i ett topplag i SSL.

– Pixbo Wallenstam har man ju följt sedan man började spela i princip, på ett eller annat sätt och både dam och herr, så det är såklart väldigt kul att få möjligheten att fortsätta min innebandykarriär här. Känns både utmanande och utvecklande med så duktiga spelare och tränare, sen att det är på hemmaplan kan ha en viss bidragande orsak också.

Malin tycker att den första kontakten med laget har varit positiv och ser en härlig utmaning i att spela för Pixbo Wallenstam.

– Jag har blivit bra bemött från första stund. Känns som ett härligt, energifyllt och seriöst gäng som satsar högt och vill framåt, både spelarna och ledarna. Utmaningarna är såklart att komma in i laget och spelet så snabbt som möjligt och vara med och bidra med mitt och bli ännu bättre, ska bli riktigt roligt. Förväntningarna på laget är svårare att säga nu men hoppas såklart att laget vill att jag ska komma in i det hela lika fort som jag vill det.

– Pixbo Wallenstam har ett ungt damlag i SSL, där vi lyft upp flera spelare från vår spelarakademi. Vår ambition är att ha en bra mix av rutinerade spelare och unga talanger. Med Malin får vi in värdefull rutin säger sportchefen Kalevi Pessi.

Fakta
Malin Pettersson
Position: F
Född: 890402
Moderklubb: Surte IS
Senaste klubb: Warberg IC

LÄS MER
• Silly season >

Foto: Idrottsfoto, fri att använda

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.