Pressmeddelande: Två nya tränare till Pixbo Wallenstams damlag

tranare

Pusselbitarna börjar nu falla på plats i Pixbo Wallenstams ledarstab för SSL-damerna. Huvudtränare Per Tjusberg får sällskap av två ambitiösa tränare med högt ställda förväntningar.

Fredrik Larsson har varit i Pixbo Wallenstam tidigare då han var assisterande tränare till Joacim Bernvid. Han är förväntansfull inför det nya uppdraget.

– För mig handlar val av nya uppdrag om tre saker; att det är en ny utmaning, att tränarstaben är vald på rätt sätt och att stödet från organisationen är stark. Allt detta kunde Pixbo Wallenstam stå för. Senast jag var i Pixbo var jag väldigt ung som tränare och har sedan dess skaffat mig erfarenhet som handlar väldigt mycket om att få ut max av ett lags förmågor och skapa en vana att vinna matcher, detta tar jag med mig in i uppdraget.

Fredrik menar att hans tränarskap och civila karriär handlar mycket om tydlighet och att skapa team som presterar, så mycket av hans fokus kommer att ligga där. Eftersom det är en ny stab med nytt tänk så blir det naturligt att laget går igenom en förändringsprocess och där kommer hans bidrag också att vara. I övrigt blir det matchcoaching och en del idéer på hur laget skall generera mer offensiv ur ett starkt fungerande försvarsspel.

Vad ser Fredrik nu i Pixbo Wallenstam jämfört med tidigare och vad har han för förväntningar?

– Jag ser ett väldigt starkt kollektiv, med äkta lagsammanhållning och otrolig bredd, men jag ser också att det finns mycket mer att få ut. Här handlar det om att använda fler verktyg för att ligga steget för alla motstånd i matcherna. Vi kommer utan tvekan vara med och slåss om guldet i år eftersom varje match gäller mer än tre poäng. Pixbo Wallenstam mot världen kunde inte vara mer talande.

– Det var mycket som talade för Pixbo, framför allt en spännande utmaning att få tävla på högsta nivån i Sverige. Pixbo är en stark organisation med vinnarkultur och en professionalitet som imponerar på mig. Samtidigt ”klaffade” mycket i övrigt och det berömda livspusslet gick ihop, då var det inte mycket att tveka på.

Fredrik är väldigt förväntansfull inför det nya uppdraget och beskriver sitt bidrag på följande sätt.

– Jag kommer att kliva in med nya idéer och lösningar på problem främst på det taktiska planet. Det känns inspirerande att få komma in med små justeringar och optimeringar i ett redan välfungerande försvarsspel för att generera mer offensiv. Årets upplaga av ledarstaben är en kunskapsbank, tillsammans med en stark spelartrupp och ett tryggt grundspel passar det mig perfekt att få jobba med detaljer och nya infallsvinklar. Jag har en stark syn på laget, en stabil grund och hårt arbetande kollektiv som släpper lite mål. Förväntningarna är höga, rent prestationsmässigt på att höja målsnittet genom att skapa en mer etablerad offensiv. Resultatmässigt delar jag klubbens ambitioner som varit tydliga redan från start, Pixbo är ett topplag i Sverige och förväntas fortsätta vara det.

Damlagets sportchef Kalevi Pessi ser Fredrik och Jesper som två värdefulla tillskott.

– Det innebär att Pixbo Wallenstam kommer att ha Svenska Superligans starkaste ledarstab. Båda har bra meriter och deras kompetens och ambitioner är mycket höga, helt i linje med föreningens och lagets ambitioner.

LÄS MER
• Silly season >

Foto: Pixbo.se

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.