Stabil bortaseger för damerna

stephanie-boberg_sslpix_037

I genrepet inför stundande Champions Cup mötte Pixbo Wallenstams damer Linköping borta under söndagen. Det blev ett bra genrep som slutade med Pixboseger 9-1.

I söndagens match i SSL-dam mellan Linköping och Pixbo Wallenstam var det bortalaget Linköping som fick den bästa starten på matchen med straffmål efter två minuter. En ledning som utökades i power play, dubbel målskytt Stephanie Boberg. Pixbo Wallenstam fortsatte att trycka på och utökade sin ledning till 0-4 före paus. Dubbel målskytt nu, Isabell Krantz.

– Det är skönt och viktigt att få upp tempot direkt i matchen och därmed få en bra start, säger Stephanie Boberg.

I andra perioden fortsatte Pixbo Wallenstam sin målproduktion och satte dagens femte mål efter halva perioden, nu genom Cecilia Habib Westh. I power play utökade sedan Stephanie Boberg till 0-6 när hon fullbordade sitt hattrick.

– Vi visar att vi kan dra ifrån när det går bra och vi har bra rull, säger Stephanie.

I tredje perioden tryckte sedan Pixbo på ytterligare, tre nya mål noterades i protokollet genom Eliska Krupnova, Ida Sundberg och Therese Landén. Linköping fastställde sedan slutresultatet genom en reducering fram till 1-9.

– Linköping är fysiska så det har varit tight mellan oss innan, därför var det skönt att få dra ifrån idag. De hade ändrat spelsystem så de spelade inte som innan, vilket visade sig vara till vår fördel. Bra också av oss att inte slappna av oavsett vad det står på tavlan utan att köra hela matchen, säger Boberg.

Övrigt noterbart från matchen:

  • Bilderna nedan: Pixbos målskyttar samt matchens lirare, Alicia Fylke.
  • Poängbäst i Pixbo Wallenstam: Stephanie Boberg med ett hattrick + Isabell Krantz med 2+1.
  • Amanda Lööf Miljevic (ny från Hovshaga) gjorde sina första byten i SSL.
    .

image1image2

Nu väntar ett litet uppehåll i SSL för Pixbo Wallenstams damer. Istället laddar man för Champions Cup i Borås den 30 september – 2 oktober.

– Det känns bra och vi har en go känsla efter de första matcherna i SSL vilket är jätteviktigt. Vi kommer att möta bra lag där så det ska bli jättekul. I veckan ska vi jobba på att tighta till försvaret ännu mer, säger Stephanie Boberg.

MATCHRESULTAT
Linköping – Pixbo Wallenstam  1 – 9
Tabell, resultat och matchhändelser ⇒

LÄNKAR PIXBO.SE
• Kommande match Klicka här >
• Damtruppen Klicka här >
• Biljettinfo Klicka här >

LÄNKAR INNEBANDY.SE
• SSL spelschema Klicka här >
• SSL poängliga Klicka här >
• SSL tabell/resultat Klicka här >
.
lankbild-ssl

Foto: pixbo.se

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.