Stabil hemmaseger för damerna

20170108-171036_dla15452_2412

Efter förlusten senast mot Täby var det dags för årets första hemmamatch för Pixbo Wallenstams damer. Linköping gästade Wallenstamhallen och då passade Pixbodamerna på att hitta tillbaka till vinnarspåret igen.

Hemmalaget tog tag i matchen från start och kunde till slut vinna med klara 9-3.

– Vi hittade tillbaka till glädjen idag och spelade för varandra. Vi var också bättre på att peppa varandra i båset, säger Linda Andersson.

Pixbo Wallenstam fick den bästa starten på matchen då Cecilia Habib Westh satte ledningsmålet efter åtta minuter. Efter att ha klarat ett numerärt underläge i mitten av perioden kom 2-0 efter kvarten spelad, målskytt nu Linda Andersson.

Även i andra perioden fick Pixbo Wallenstam ett box play och även här kom ett mål strax därefter, nu genom Laura Manninen. När det sedan var Pixbo Wallenstams tur att få power play gjorde Isabell Krantz 4-0. Linköping reducerade innan Josefin Wålinder kunde göra hemmalagets femte mål strax före paus två.

– Vi är bra i boxen och det är skönt att få sätta ett i power play också. Vi börjar hitta varandra där vilket är kul, säger Linda Andersson.

20170108-170437_dla15452_2344

Linköping reducerade i power play i början på tredje innan Eliška Krupnová utökade Pixboledningen till 6-2. Bortalaget reducerade igen innan hemmalaget punkterade matchen med tre raka mål och fastställde slutresultatet till 9-3. Linda Andersson gjorde här ytterligare två mål och fullbordade sitt hattrick, dessutom kunde Krupnová göra sitt andra mål för perioden.

– Vi brukar vara starka i tredje så det var skönt att bevisa det idag. Vi hittade tillbaka till en go lagkänsla och visar att vi är bra när vi inte är stressade och pressade, säger Linda Andersson.

Förutom Andersson (3+0) och Krupnová (2+1) gjorde även Cecilia Habib Westh (1+2) och Isabell Krantz (1+2) tre poäng vardera för Pixbo Wallenstam. Till matchens lirare i hemmalaget utsågs tremålsskytten Linda Andersson

– Jag hade lite problem med benhinnorna i höstas och missade några matcher men nu börjar kroppen kännas bra igen. Förhoppningsvis släpper det mer och mer, säger Linda Andersson.

Nästa vecka väntar bortamatch för Pixbo Wallenstams damer då man på söndag åker till Colorama arena för match mot Karlstad kl. 17.00.

– Karlstad spelar tufft men spelar vi som idag vinner vi och tar tre poäng. Det gäller att vi fortsätter att peppa varandra och att vi vinner närkamper som vi gjorde idag. Vi har revansch att kräva, säger Linda Andersson.

MATCHRESULTAT
Pixbo Wallenstam – Linköping  9 – 3
Tabell, resultat och matchhändelser ⇒

LÄNKAR PIXBO.SE
• Kommande match Klicka här >
• Damtruppen Klicka här >
• Biljettinfo Klicka här >

LÄNKAR INNEBANDY.SE
• SSL spelschema Klicka här >
• SSL poängliga Klicka här >
• SSL tabell/resultat Klicka här >
.
lankbild-ssl

Foto sidans topp: http://images.pic-agency.com

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.