Stabil trepoängare för damerna borta mot Uppsala

eliska-krupnova_sslpix_041

Pixbo Wallenstams damer spelade under lördagen bortamatch mot Uppsala i IFU Arena. Efter en lite svagare inledning vaknade man till liv och gjorde en stark andra halva av matchen. Gästande Pixbo kunde till slut vinna med 6-2.

Det var hemmalaget Uppsala som fick den bästa starten på matchen med den första periodens enda mål.

– Vi börjar lite ängsligt men jobbar oss in i matchen. Får ett power play mot oss som dom gör mål på. I andra tar vi över helt och det var bara en tidsfråga innan vi skulle göra mål. När vi väl fick hål på dom så hade de ingen chans. Vi malde på och de orkade inte få till något organiserat anfallsspel, säger Pixbo Wallenstams assisterande tränare David Börjesson.

I mittenperioden tog gästerna kommandot och Josefine Wålinder kvitterade. Uppsala tog visserligen ledningen igen men sedan kom det tre raka bortamål då Stephanie Boberg, Emmelie Södergren och Linda Andersson nätade.  

Linda Andersson gjorde även Pixbo Wallenstams femte mål, nu i mitten av den sista perioden. Eliška Krupnová (bilden) kunde sedan sätta matchens sista mål, 2-6, med åtta minuter kvar att spela. Krupnová blev med det poängbäst hos gästerna i matchen med 1+2. 

– I tredje spelar vi mer eller mindre av perioden. Hjorting är som vanligt stabil och våra backar gör alla en bra match. Framåt är Linda riktigt het och blir matchens lirade, säger David Börjesson.

Söndagen den 26 februari väntar nästa match för Pixbo Wallenstams damer, hemma i Wallenstamhallen 16.00 då Kalmarsund kommer på besök.

MATCHRESULTAT
Uppsala-Pixbo Wallenstam   2-6
Tabell, resultat och matchhändelser ⇒

LÄNKAR PIXBO.SE
• Kommande match Klicka här >
• Damtruppen Klicka här >
• Biljettinfo Klicka här >

LÄNKAR INNEBANDY.SE
• SSL spelschema Klicka här >
• SSL poängliga Klicka här >
• SSL tabell/resultat Klicka här >
.
lankbild-ssl

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.