Stark avslutning på säsongen med silver i AXA Floorball Cup

axa-herr

En stark avslutning på säsongen som resulterade i en silverbuckla med hem i bagaget på bussen från Falun.

Med en trevande start mot Insjöns IF BK som körde en tuff helplanspress och killarnas kroppar bara halvvägs ur bussen, så reser vi oss under matchen och spelar oss loss från deras press på ett mycket bra sett och leder inför slutsekunderna med 3-2. Ett sista uppoffrande byte med otaliga bolltäck och massivt jobb så letar sig ändå bollen in via klubba/ben med tre sekunder kvar på klockan. Vi fick med oss 1 poäng och mycket annat positivt från den matchen även om det kändes blytungt just då. Vila och ladda för dag 2.
Inför matchen mot Älvsjö AIK pratar vi om vikten av att vara med från början, laddningen och uppvärmningen ser mycket bra ut men vad händer, 0-1 efter 18 sekunder, strax efter detta 0-2 på halvvolley, detta medans vi står och ser på hur bollen korsar genom laget och bakom en chanslös Adam i mål.
Tror alla undrar i det läget med hur mycket vi skall förlora…. justeringar i båset och lite taktiska förändringar så ser spelet plötsligt helt annorlunda ut för Älvsjö och vi tar över mer och mer, det enda som finns kvar av deras spel är grisinnebandyn. En riktig bragdmatch som kommer hänga kvar i huvudet länge, ett bevis på att det alltid går att vända en match hur mörk det än ser ut och att killarna har otroliga innebandykvalitéer. Matchen slutar med Pixbovinst 5-3 och en för stunden obeskrivlig känsla, så j-la gött. Vila igen och laddning för dag 3.
Lidingö står på schemat i match 3 och de har en tunn uppsättning men med riktigt bra kvalité på backen med en spelmotor som styr allt vad laget gör, lite små direktiv innan matchen och han får endast stå och bolla av tiden när de erövrar den, sällan sett en så frustrerad spelare som nöts ner av våra forwards som har ett stort tålamod och hela laget följer spelplanen till punkt och pricka, de får 2 skott på Adam i spel 5 mot 5, inte världens roligaste publikmatch men vinst 4-0 och tre nya poäng.
Match 4 är mot 4Players från Tjeckien skulle på pappret bli en enkel resa med en snittålder på 36 i laget, tidigare under turnering var de väldigt få men till vår match var det fullt i båset och även så på läktaren. Tjeckerna på läktaren lyckades få hela Jalas-Arena att gunga och det blev en grym stämning. Gammal som ung tjeck så går man tydligen alltid för fullt, de gav verkligen 100% medans vi spelade stillastående och fantasilöst till en början men efter tydliga besked från Mourinho så rättade spelet till sig och vi kunde bekvämt vinna med 6-1.
En förstaplacering i gruppen och direkt till semi mot Köping som motsatsen till Lidingö hade all kompetens på topp istället, en spelare som spenderade sin tid i Visby förra säsongen.
Matchbilden var som att spela 5 mot 4 i 2x15min men klantade du till det så slängde de iväg bollen på spjutet som stack där uppe.
Planen var att minimera misstagen i det offensiva och ligga som ett plåster på den gubben de hade. Vi gjorde allt annat än detta i första perioden tyvärr, hade inte Adam spikat igen hade nog resan tagit slut redan där. Efter lite snack i periodpaus under ordnade former så gör vi det som krävs och vinner tillslut matchen med 5-3 .
Nu dags för final och denna mot Älvsjö som vi slog i gruppen, allt känns lugnt inför detta mötet, bara att komma ihåg att vara med från början denna gången.
Vi får inte den start vi behöver, istället ett drömmål från deras sida i krysset från nästan förlängda mållinjen som passerar i genom den lilla luckan som finns mellan hjälm, axel och stolpen. Ett laserpass rakt igenom hela laget strax efter och det är 0-2 på tavlan, uppförsbacken är riktigt jobbig nu……
Istället för 1-2 så blir det tyvärr 0-3, vi jagar som galningar och kämpar emot Älvsjös MMA-innebandy och reducerar men kommer tyvärr aldrig riktigt nära. Pixbo, innebandymässigt det bättre laget men matchen slutar med Älvsjövinst 2-4.
Bytte några ord med Älvsjös nyförvärv Jonas Nyqvist efter matchen och frågar om innebandyn ser ut så här i deras H1:a, han svarar: – ”Ja, mycket kontringar och gris”
Sammantaget en fantastisk långhelg med killarna, bra innebandy, luddiga tävlingar vid sidan av, Pokémon och Makarenadans, alltid ett nöje att få vara delaktig i detta grymma gäng.
Följ oss även på lagets hemsida eller Instagram och Twitter
/Sportgruppen
Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.