Stark tredjeperiod avgjorde för herrarna

v6i3002

Pixbo Wallenstams herrar åkte under onsdagen till Linköping för bortamatch. En stark tredjeperiod avgjorde för bortalaget som vann matchen med 9-4.

Onsdagens SSL-match mellan Linköping och Pixbo Wallenstam var jämn i två perioder. Sedan visade bortalaget styrka och kunde avgöra efter en stark sistaperiod. 

– En ruskigt skön krigarseger. Linköping borta blir ju alltid slutspelskaraktär. Det var heta känslor och många situationer som liknar det som väntar i mars. Bästa sättet att studsa tillbaka från två plattmatcher på hemmaplan, säger Pixbo Wallenstams huvudtränare Per Tjusberg.

Hemmalaget fick den bästa starten på matchen och tog ledningen. En snabb replik av Max Wahlgren gjorde matchen jämn igen. I mitten av perioden satte Daniel Calebsson 2-1. Även nu blev det en snabb replik, denna gång från hemmalaget. 

Linköping tog ledningen i början av andra perioden och utökade innan det var dags för Pixbo Wallenstam att göra två raka mål då Kasper Hydén och Max Wahlgren nätade.

Sista perioden tillhörde bortalaget som tog ledningen i början av perioden. Linus Andersson utökade innan Kasper Hydén satte 7-4. Spikarna i kistan kom genom Daniel Calebsson och Max Wahlgren i matchens slutskede.

– Vi visar stor moral när vi vänder på 2-4-underläget. Att göra 7-0 på Linköping borta visar på stark karaktär, säger Per Tjusberg.

Wahlgren blev poängbäst i bortalaget med sitt hattrick tillsammans med Kasper Hydén (2+1) och Jens Milesson (1+2). Hydén utsågs också till matchens lirare hos gästerna. Värt att nämna är också att Alexander Sannerholm (född 1998) noterades för sin första SSL-match för säsongen då han var reservkeeper bakom Jon Hedlund. 

– Hela laget gör en grym insats. Men Jon i kassen och backparen Ojaniemi-Andreasson och Lundström-Milesson är oerhört viktiga för oss idag. Max Wahlgrens mål är också roliga att se, säger Per Tjusberg.

Redan på lördag är det dags för ny match, då gästar Sirius Wallenstamhallen kl. 16.00. Välkomna till hallen då!

BILDGALLERI

MATCHRESULTAT
Linköping-Pixbo Wallenstam 4-9
Tabell, resultat och matchhändelser ⇒

LÄNKAR PIXBO.SE
• Kommande match Klicka här >
• Herrtruppen Klicka här >
• Biljettinfo Klicka här >

LÄNKAR INNEBANDY.SE
• SSL spelschema Klicka här >
• SSL poängliga Klicka här >
• SSL tabell/resultat Klicka här >
.

lankbild-ssl

Foto: Per Wiklund

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.