Sudden avgjorde i fjärde semin – Iksu vidare till final

v6i7704

Pixbo Wallenstams damer hade på nytt kniven mot strupen i den fjärde SM-semifinalen mot Iksu. Dessvärre blev det Pixboförlust efter mål i förlängningen av gästande Iksu. Matchen slutade 2-3.

Under långfredagen spelades damernas SM-semifinal 4:5 mellan Pixbo Wallenstam och Iksu. Precis som senast var det vinna eller försvinna för rävarna då Iksu fortsatt hade övertaget i matchserien.

Publiken i Wallenstamhallen fick se en gastkramande och dramatisk match, tyvärr slutade den i moll för hemmalaget efter ytterligare en heroisk insats.

Efter en mållös första period gav lagkapten Ida Sundberg hemmalaget ledningen i mitten av mittperioden, en ledning som Iksu kvitterade omgående. Gästerna fick också chansen i power play före paus, dock utan resultat. Så även efter två perioder var matchen helt jämn.

I tredje periodens inledning satte Iksu 1-2. Pixbo Wallenstam tryckte på och fick chansen i power play. 2-2 kom istället genom Isabell Krantz med 1.31 kvar att spela. Det tog matchen till förlängning.

Även förlängningen blev jämn. Till slut avgjorde ett frislag i Iksus favör vilket tog laget till SM-final.

– Väldigt surt såklart, vi hade hela matchen och är det bättre laget. De första matcherna var vi med men gjorde inte mål, de sista två blev det mycket bättre. Ineffektivitet symboliserar väl lite vår säsong också. Jag tycker inte att Iksu är bättre, vi har starkare vilja och förtjänade ett bättre resultat, säger Laura Manninen.

Manninen blev utsedd till matchens lirare i hemmalaget, lagkapten Ida Sundberg blev poängbäst med 1+1.

Pixbo Wallenstams damer tackar publik, funktionärer, sponsorer, domare och motståndare för denna säsong och önskar Iksu lycka till i finalen.

BILDGALLERI

MATCHRESULTAT
Pixbo Wallenstam-Iksu 2-3 SD
Slutspel: resultat och matchhändelser ⇒

LÄS MER
• Biljetter till SM-finalen i Globen 22 april ⇒

LÄNKAR PIXBO.SE
• Kommande match Klicka här >
• Damtruppen Klicka här >
• Biljettinfo Klicka här >

LÄNKAR INNEBANDY.SE
• SSL spelschema Klicka här >
• SSL poängliga Klicka här >
• SSL tabell/resultat Klicka här >
.
lankbild-ssl

Foto: Per Wiklund

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.