Suddendrama för herrarna i första SM-kvarten

v6i1070

Under torsdagen drog äntligen SM-slutspelet igång för Pixbo Wallenstams herrar som mötte Växjö på bortaplan, match 1 bäst av 7.

Det blev en tight och jämn match precis som det ska vara i ett slutspel. Dessvärre var det Växjö som drog det längsta strået denna gång.

– Riktigt surt att inte få sno en bortamatch när vi ändå tar den till sudden death. På det stora hela gör vi en gedigen försvarsinsats och hjälper Jon i kassen. Det tar vi verkligen med oss från idag, säger Pixbo Wallenstams huvudtränare Per Tjusberg.

Växjö fick chansen tidigt i power play utan resultat. Första perioden blev mållös men hemmalaget vann skotten.

– Vi kommer tyvärr inte riktigt upp i vårt offensiva spel idag. Det blir lite för lågt tempo med för många bolltouch. Vi får inget flyt och det blir mest en massa tomt rullande med boll, säger Per Tjusberg.

Matchens och kvartsfinalseriens första mål kom efter halva andra perioden och det var Växjö som gjorde det. Patrik Malmström kvitterade minuten senare. 1-1 var också resultatet i paus två.

Sista perioden blev lite av ett ställningskrig då ingen ville bjuda den andra på något. Sudden var därför kanske logiskt, precis som i två av tre tidigare möten denna säsong.

Precis som i tidigare förlängningar var det Växjö som var starkast och stod för avgörandet, därmed tog man ledningen med 1-0 i matcher i kvartsfinalserien som spelas i bäst av sju.

Jon Hedlund blev utsedd till matchens lirare i bortalaget. 

– Många gör bra insatser. Hela tredjefemman gör exempelvis en klockren match. Jon i målet är stabil och trygg, säger Per Tjusberg.

Rond två spelas i Wallenstamhallen på lördag kl. 16.00, missa inte det.

– Vi tittar på vad som krävs för att höja upp vårt offensiva spel. Och så laddar vi på inför lördag, säger Per Tjusberg.

BILDGALLERI

MATCHRESULTAT
Växjö-Pixbo Wallenstam 2-1 SD
Slutspel: resultat och matchhändelser ⇒

LÄNKAR PIXBO.SE
• Kommande match Klicka här >
• Herrtruppen Klicka här >
• Biljettinfo Klicka här >

LÄNKAR INNEBANDY.SE
• SSL spelschema Klicka här >
• SSL poängliga Klicka här >
• SSL tabell/resultat Klicka här >
.

lankbild-ssl

Foto: Per Wiklund

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.